Bičík posílá vzkaz klubům: Štěpánek měl být vyloučen za likvidační faul

Bičík posílá vzkaz klubům: Štěpánek měl být vyloučen za likvidační faul

Zimní počasí ovlivňuje průběh fotbalové ligy. Kvůli nezpůsobilému terénu musely být odloženy dva zápasy. Slávistický trenér Jindřich Trpišovský navrhuje, aby se liga hrála v letních měsících, ale najít volné termíny je obtížné. Soutěž je nabitá reprezentačními okny a zápasy evropských soutěží. Předseda LFA Dušan Svoboda tvrdí, že nelze odložit celé kolo předem, ale možnost odložení by se měla zohlednit. V zimě sněží a trávníky trpí. Stačilo by zrušit nadstavbu, která zápasy posouvá do zimních měsíců.

Na hřištích, kde se hrálo, padalo hodně gólů. Trenéři nejsou spokojeni, protože útok převládá nad obranou a když se dobře nebrání, nemají dobrý pocit. Nutí to i útočníky, aby se více zapojovali do obrany, ale to se jim moc nedařilo. Zápasy byly otevřené a zajímavé.

Jeden hráč se však vytřískal. Marek Havlík ze Slovácka nasázel čtyři branky proti Zlínu a zaznamenal klasický hattrick. Trenér ho posunul na ofenzivního záložníka a nabádal ho, aby střílel. Havlík se trefuje a jeho výkony jsou fantastické. Na penalty je však lepší Vlasta Daníček, který jich proměnil již osmnáct. Neměnil bych to, i kdyby Havlík mohl dosáhnout na korunu krále střelců.

České Budějovice dostaly pět gólů od Plzně. Trenér Tomáš Zápotocký byl zklamaný a dokonce se za mužstvo styděl. Utkání bylo rozhodnuto do 25. minuty, kdy Sparta dala tři góly. Hráč David Štěpánek měl být vyloučen po likvidačním zákroku na Lukáše Haraslína, ale rozhodčí ho nevyloučil.

Jablonec a Mladá Boleslav podlehly soupeřům o titul. Jablonecký trenér Radoslav Látal si stěžoval na unavenost hráčů po dohrávce proti Teplicím. Mladoboleslavský trenér Marek Kulič nepostavil některé hráče proti Slavii. Na lavičce nebyl ani Marek Matějovský a chyběl stoper Marek Suchý. Mladá Boleslav také dohrávala odložené utkání a čeká ji další zápas proti Karviné.