Boleslav přivítá nového trenéra po odchodu Kuliče – Holoubek, který přichází z reprezentace.

Boleslav přivítá nového trenéra po odchodu Kuliče – Holoubek, který přichází z reprezentace.

V minulém týdnu byl odvolán trenér David Holoubek ze středočeského klubu Mladá Boleslav. Spolu s ním skončili i jeho asistent Pavel Medynský a brankářský kouč Jiří Malík. Tým se také rozloučil se sportovním manažerem Pavlem Hoftych, který odešel do druholigového pražského Žižkova. Novými asistenty Holoubka budou Marek Jarolím a Jan Jelínek, kteří se ujmou týmu ve středu, kdy začne příprava na jarní část sezony.

David Holoubek je čtyřiačtyřicetiletý trenér, který již vedl pražskou Spartu a Liberec. Trénoval také slovenský Ružomberok. Od roku 2020 působil u mládežnických reprezentací. Holoubek se rozhodl vrátit se do seniorského fotbalu v nejvyšší domácí soutěži.

S Mladou Boleslaví ukončilo vedení spolupráci s Kuličem kvůli špatné komunikaci s realizačním týmem a nedostatečnému vyhodnocení podzimní části soutěže a sportovních výsledků. Klub však byl spokojen s výkonem týmu na začátku ligového ročníku, kdy se umístili na třetím místě a porazili obhájce titulu Spartu.

Mladá Boleslav stráví zimní přestávku na sedmé příčce tabulky se stejným počtem bodů jako šestý Baník Ostrava, který má však jeden zápas k dobru.

Během aktuálního ročníku již pět týmů změnilo trenéra. V Hradci Králové nahradil Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal, v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek. V Zlíně po Pavlu Vrbovi převzal tým Bronislav Červenka. Z Českých Budějovic odešel první z trenérského dua Marek Nikl a následně i Tomáš Zápotočný. Nového kouče by mělo Dynamo oznámit v tomto týdnu.