Cena za Krejčího v Sparťe překvapuje, ale jsem překvapen, že je stále v týmu

Cena za Krejčího v Sparťe překvapuje, ale jsem překvapen, že je stále v týmu

Odložení fotbalových zápasů kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám je stále častějším jevem. Nedávný duel mezi Olomoucí a Slováckem byl přesně takovým případem. Mrazivý vzduch a padající sníh nejen ohrožovaly hráče, ale také diváky. Přestože všichni byli proti, zápas se nakonec uskutečnil, protože rozhodčí a delegát ho považovali za hrací podmínky.

V minulosti byly terény horší než dnes, ale i tak bylo možné zápasy odložit. Dnes se však zdá, že se odložení stává vzácností. Je otázkou, proč se zápas v Olomouci neodložil, když ani jeden z týmů nezastupuje naši zemi v Evropě. Utkání za moc nestálo, jen klouzalo.

Jedním z hrdinů tohoto zápasu byl Vlasta Daníček, který proměnil sedmnáctou penaltu v lize. Je známý svou schopností proměňovat penalty a to nejen ty kosmetické na 4:0, ale i ty důležité, které rozhodují o bodech. Je těžké ho překonat v pokutových kopech.

Diskutuje se také o tom, že Spartě dvakrát pomohl VAR, když poukázal na faul mimo pokutové území a ofsajd při vyrovnávacím gólu. Je správné, že se to tak posoudilo, protože jinak by mohly padnout neregulérní góly.

Dalším zajímavým momentem byl zákrok sparťanského hráče Wiesnera na Bartošáka, který byl mimo dějiště hry. VAR sám sebe poškozuje tím, že vyvolává dohady o tom, komu slouží.

Vítězství mistra rozhodl Laďa Krejčí, který vstřelil dva góly. Má schopnost naběhnout si do pokutového území soupeře a skórovat. Je jeho šikovností, že ho nikdo nezachytil a vystihne ten pravý okamžik.

Je otázkou, proč je Krejčí stále v naší lize. Je ceněn Spartou, která za něj chce velké peníze. Ale takový hráč se doma udrží jen těžko. Dává hodně gólů, včetně penalty, a je schopen střílet přesné zásahy.

Slavia zbytečně jela do Zlína, což byla únavná cesta. Jejich šéf Tvrdík se stěžoval, že zápas nebyl odložen den předem, jako u jiných týmů. Ale fotbalová soutěž má svá pravidla a kluby se musí přizpůsobit povětrnostním podmínkám.

Zlín udělal vše pro to, aby se zápas hrál, i kdyby to znamenalo poškození hřiště. Slavia si stěžovala, že jim nepříznivý povrch brání v jejich fotbalu.

Celkově je tedy otázka, zda je správné odložit zápasy kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám. Je to