Červenka, prvoligový nováček, převezme místo vrbu na lavičce Zlína

Červenka, prvoligový nováček, převezme místo vrbu na lavičce Zlína

Zlín má nového hlavního kouče. Jmenovitě se jedná o osmačtyřicetiletého Pavla Červenku, který podepsal smlouvu do konce sezony s opcí na další dva roky. Červenka se do Zlína vrací po šesti letech, když zde působil jako hráč a později i asistent trenéra. V minulosti také vedl Hanáckou Slavii Kroměříž, kterou letos dovedl do druhé nejvyšší soutěže.

Zlín se rozhodl pro trenérskou změnu poté, co v sobotu doma prohrál s Mladou Boleslaví 5:9. Tým se v letošní sezóně potýká s výsledkovou krizí a z posledních pěti ligových zápasů inkasoval 22 branek. S 34 obdrženými góly má nejhorší defenzivu v soutěži.

Nový trenér Červenka má za cíl zlepšit výkony týmu a zajistit jeho záchranu v první lize. Na tiskové konferenci uvedl, že Zlín se musí naučit vyhrávat a chce tým posunout tabulkou vzhůru. V klubu ho znají již z dob jeho hráčské kariéry a spolupráce ve Zlíně i Kroměříži.

Červenka nahradil na pozici hlavního kouče Petra Vrby, který se s týmem nedokázal dostat z výsledkové krize. Vrba dovedl Zlín k záchraně v minulé sezóně, ale letos se mu vstup do nového ročníku nevydařil.

Novým asistentem Červenky se stane Lukáš Motal a Ivo Světlík, se kterými spolupracoval již v Kroměříži. Brankáře bude trénovat Otakar Novák. Vedení klubu by rádo udrželo i bývalé asistenty Petra Vrby, Petra Jiráska a Víta Vrtělku, ale v jiné roli.

Premiéra Pavla Červenky na prvoligové lavičce proběhne v sobotu v Olomouci.