Čeští hokejisté vynesli Toronto ofenzivním projevem, Pastrňák asistoval, Zacha skóroval.

Čeští hokejisté vynesli Toronto ofenzivním projevem, Pastrňák asistoval, Zacha skóroval.

Pastrňák byl na dvou bodech již ve 13. minutě. Nejproduktivnější Čech v lize nejprve připravil branku pro Morgana Geekieho a o tři minuty později v přesilové hře vyzval ke skórování také Zachu. Brněnský rodák sám mezi kruhy nezaváhal a protrhl jedenáctizápasové čekání na gól.

Ve třetím dějství si čeští spoluhráči spolupráci zopakovali. Pastrňák s pukem obkroužil branku našel Zachu a ten nadvakrát překonal gólmana Josepha Wolla. Boston hlavně díky ofenzivnímu řádění české dvojice vyhrál druhý z posledních tří zápasů a udržel se v kontaktu s Floridou, vedoucím týmem ligy.

Brankář Petr Mrázek musel podruhé během čtyř dnů skousnout prohru 0:5 s Coloradem. Český gólman na ledě Avalanche inkasoval pětkrát z 37 střel a podruhé za sebou nedostal svou úspěšnost přes 87 procent. Blackhawks prohráli posedmé v řadě a jsou nejhorším týmem NHL.

NHL:

Toronto – Boston 1:4, NY Rangers – Florida 2:4, Calgary – Seattle 2:4, Columbus – Vegas 6:3, Colorado – Chicago 5:0, Philadelphia – St. Louis 1:2 po sam. nájezdech.

Čeští hokejisté se opět ukázali v plné síle v zápase mezi týmy Toronto Maple Leafs a Boston Bruins. David Pastrňák a Pavel Zacha se postarali o ofenzivní show, která nakonec přinesla vítězství Bostonu 4:1.

Pastrňák, který je momentálně nejproduktivnějším Čechem v NHL, se blýskl dvěma asistencemi. Nejprve přihrál na branku Morgana Geekieho a poté na Pavela Zachu, který konečně prolomil svou gólovou smůlu po jedenácti zápasech. Zacha dokázal skórovat hned dvakrát díky precizním přihrávkám od Pastrňáka.

Díky skvělé spolupráci české dvojice dokázal Boston zvítězit ve svém druhém zápase v řadě a udržet se v kontaktu s vedoucím týmem ligy, Floridou Panthers.

Na druhé straně Petr Mrázek, brankář Toronta, měl horší den. Ve svém druhém startu během čtyř dnů inkasoval pětkrát z 37 střel a jeho tým nakonec prohrál 1:4 s Bostonem.

V dalších zápasech NHL zaznamenali vítězství týmy jako Florida Panthers, Seattle Kraken, Columbus Blue Jackets nebo Colorado Avalanche, který deklasoval Chicago Blackhawks 5:0.

Hokejová sezóna je v plném proudu a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a skvělé výkony českých hráčů.