Coventry se dostalo do druhé ligy po dramatickém obratu v semifinále poháru po 37 letech čekání.

Coventry se dostalo do druhé ligy po dramatickém obratu v semifinále poháru po 37 letech čekání.

Utkání otočili díky dvěma brankám v sedmé a desáté minutě nastavení a postoupili do semifinále poprvé od roku 1987, kdy vybojovali jediný triumf v soutěži.

Coventry poslal do vedení v 53. minutě Simms. Domácí v 83. a 88. minutě góly Ajta-Núrího a Huga Buena skóre otočili, ale v 97. minutě se podruhé v zápase prosadil Simms a obrat dokonal o tři minuty později Wright.

„Jsem hrdý na to, že jsme to zvládli a ani za stavu 2:1 jsme se nevzdali. Zahrát si ve Wembley bude úžasné. Bude to náročný zápas proti špičkovému týmu z Premier League, ale dáme do toho všeho,“ uvedl Ellis Simms, který v tomto ročníku Anglického poháru vstřelil už pět branek.

To se v dresu Coventry naposledy podařilo před 37 lety Keithu Houchenovi při cestě za vítězstvím v soutěži. Coventry, které je v druhé lize na osmém místě, se dostalo v poháru mezi nejlepší čtveřici teprve podruhé.

Coventry City FC, druholigový anglický fotbalový klub, nedávno zaznamenal ztřeštěný obrat v utkání Anglického poháru, který jim zajistil postup do semifinále soutěže. Tým se tak poprvé od roku 1987 dostal mezi nejlepší čtyři týmy v této soutěži, když porazil tým z Premier League.

Utkání proti soupeři bylo dramatické a plné emocí. Coventry se dostal do vedení díky brance Simmse v 53. minutě, ale soupeř dokázal otočit skóre na 2:1 ve prospěch domácího týmu. Nicméně Coventry neztratil naději a díky brankám Simmse a Wrighta v nastavení dokázal zápas otočit a vyhrát 3:2.

Ellis Simms, autor dvou branek v tomto utkání, prohlásil po zápase: „Jsem hrdý na to, že jsme to zvládli a ani za stavu 2:1 jsme se nevzdali. Zahrát si ve Wembley bude úžasné. Bude to náročný zápas proti špičkovému týmu z Premier League, ale dáme do toho všechno.“

Coventry City FC se tak dostal mezi nejlepší čtyři týmy Anglického poháru podruhé v historii klubu. Poslední triumf v této soutěži slavili před 37 lety, kdy tým vedl Keith Houchen. Momentálně se Coventry nachází na osmém místě ve druhé lize a fanoušci doufají, že jejich tým dokáže překvapit i v dalších fázích soutěže.

Zápas Coventry City FC ve čtvrtfinále Anglického poháru byl skvělým příkladem toho, jak fotbal může být nevyzpytatelný a plný emocí. Fanoušci se tak mohou těšit na další vzrušující momenty a doufat, že jejich tým dokáže ještě více překvapit v dalších fázích soutěže.