Čtyřicetiletý Petržela dosáhl 500. zápasů v lize

Čtyřicetiletý Petržela dosáhl 500. zápasů v lize

Milan Petržela, český fotbalový záložník, nedávno dosáhl významného milníku ve své kariéře. V utkání 19. kola ligy se stal prvním hráčem, který překonal hranici 500 odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži. Petržela je také držitelem ligového rekordu v počtu startů, který překonal v loňském roce.

Petržela, který za svou kariéru působil v klubech jako Jablonec, Sparta Praha, Plzeň nebo německý Augsburg, vyjádřil svou radost z dosaženého milníku. Uvedl, že si toho plně neuvědomuje a že má stále chuť pokračovat a navyšovat počet odehraných zápasů. Jeho současným cílem je dosáhnout 555 utkání, což je počet pětek, které dostával ve škole.

Petržela také zdůraznil, že ho fotbal stále baví a že si přeje vyhrávat zápasy. Pro něj není rutinou hrát, stále se snaží udržovat krok s mladými hráči. Důležité je pro něj také to, že ho fotbal baví.

Když byl Petržela dotázán na svůj nejvýznamnější gól, vzpomněl si na ten první, který vstřelil ve druhém zápase za Spartu. Petržela začal svou ligovou kariéru v sezoně 2003/04 na Slovácku a v roce 2019 se do klubu vrátil z Plzně. S Plzní získal čtyři tituly.

Petržela uvedl, že nešel na Slovácko dělat rekordy, ale aby klubu vrátil to, co mu dal. Chtěl pomoci klubu svými zkušenostmi a herní kvalitou. Ocenil ho i trenér Slovácka Martin Svědík, který ho popsal jako skvělého hráče a skvělého člověka do kabiny. Svědík doufá, že Petržela bude pokračovat v navyšování svého počtu odehraných zápasů.

Milan Petržela si svůj významný milník zatím lehce oslaví, ale plnohodnotnou oslavu chystá na domácí utkání s Pardubicemi v únoru.