Damková se cítí uspokojená vůči svým nepřátelům a následně se provdala za Berbru.

Damková se cítí uspokojená vůči svým nepřátelům a následně se provdala za Berbru.

Rozhodčí Dagmar Damková se nedávno stala středem pozornosti po utkání mezi Českými Budějovicemi a Libercem, kdy udělila pouze dvě žluté karty a dokázala zkrotit libereckého hráče Václava Kolouška, který s ní začal diskutovat. Damková se po zápase svěřila se svými pocity a řekla, že je šťastná. Cítí vděk vůči těm, kteří ji podporovali, ale také zadostiučinění vůči těm, kteří jí házeli klacky pod nohy a nechtěli jí dát šanci. Atmosféra na utkání byla podle ní nádherná a padly krásné góly, které k fotbalu patří. Damková také zmínila, že musela udělit jen dvě žluté karty, což je podle ní skvělé.

Dagmar Damková má za sebou bohatou rozhodčí kariéru. Celkem odpískala 45 zápasů v české nejvyšší soutěži a krátce před koncem své aktivní kariéry dokonce vedla zápas Dukly se Zlínem, ve kterém ji na čarách doplňovaly další dvě ženy, Adriana Šecová a Lucie Ratajová. Damková řídila například ženské finále olympijských her v Pekingu v roce 2008, mistrovství Evropy v Helsinkách v roce 2009 nebo Ligu mistrů v roce 2011 v Londýně. V roce 2011 se stala první ženou, která se stala členkou komise rozhodčích UEFA. V této funkci vydržela pět let.

Damková byla dříve učitelkou angličtiny a jako aktivní rozhodčí se provdala za kontroverzního fotbalového funkcionáře Romana Berbra. Kvůli spojení s ním a nedostatečné aktivitě v komisi rozhodčích byla často kritizována. Spolu s Berbrem podali několik žalob na své kritiky, ale většina z nich byla zamítnuta. V roce 2020 v souvislosti s kauzou údajného ovlivňování výsledků, kvůli které byl zatčen i Berbr, odstoupila z funkcí ve vedení českého fotbalu.

V české mužské nejvyšší fotbalové soutěži je jen málo ženských rozhodčích a i zkušené rozhodčí často narazí na fyzické testy. V minulém ročníku byla mezi rozhodčími jen jedna žena, Jana Adámková, a mezi asistenty figurovala Lucie Ratajová. Letos na podzim je situace jen o málo lepší, když rozhoduje ještě Nikola Šafránková.