Djokovič žádá o hraní dříve, Wimbledon přerušuje zápasy kvůli porušování nočního klidu

Djokovič žádá o hraní dříve, Wimbledon přerušuje zápasy kvůli porušování nočního klidu

Djokovič navrhuje posunutí začátku zápasů na Wimbledonu

Srbský tenista Novak Djokovič navrhl posunutí začátku zápasů na Wimbledonu ze současných 13:30 londýnského času na poledne. Tím by se předešlo případnému přerušení zápasů kvůli nočnímu klidu a dohrávání dalšího dne. Tento problém postihl Djokoviče v osmifinále, kdy musel svůj zápas dohrát až následující den.

Djokovič v rozhovoru pro britská média uvedl, že je pochopitelné, že začátek nočního klidu je obtížné změnit. Navrhuje, aby se začátky utkání posunuly na 12 hodin, což by byl značný rozdíl. Sám by s tím souhlasil. Djokovič je šestatřicetiletý tenista, který poslední čtyři roky dominoval na nejslavnějším turnaji Wimbledon a celkem má na kontě rekordních 23 grandslamových triumfů.

Djokovič se již v předchozích kolech setkal s problémem přerušení zápasů kvůli nočnímu klidu. V zápase třetího kola s Švýcarem Stanem Wawrinkou dohrál o čtvrt hodiny před případným přerušením. O dva dny později se s Polákem Hubertem Hurkaczem rozešel po dvou setech a zápas pokračoval až v pondělí. Podobný problém postihl i duel domácího Andyho Murrayho proti Stefanosi Tsitsipasovi z Řecka.

Výkonná ředitelka Wimbledonu Sally Boltonová však uvedla, že vedení turnaje žádné změny neplánuje. Začátky zápasů na hlavních kurtech jsou tradičně odpoledne, aby lidé mohli využít celý den a televizní sledovanost je také vysoká. Boltonová tvrdí, že to mluví samo za sebe.

Djokovič dnes nastoupí na travnatém grandslamu ke čtvrtfinále, jeho zápas s Rusem Andrejem Rubljovem na hlavním kurtu je na programu jako druhý.