Dům s deseti ložnicemi, stájemi a uměleckými díly Muchy na stěnách byl prodán Lendlem za 12 milionů dolarů.

Dům s deseti ložnicemi, stájemi a uměleckými díly Muchy na stěnách byl prodán Lendlem za 12 milionů dolarů.

Vítěz 94 turnajů včetně osmi grandslamů se přesunul na Floridu a své panství dlouho nevyužíval. Dům si dlouho hledal majitele. Inzerát na něj byl zveřejněný tři roky, než se našel vážný zájemce a částku 12 milionů dolarů zaplatil.

Nad nezvykle přepychovým panstvím, kde stěny zdobí obrazy Alfonse Muchy, se pozastavili i tenisový experti a bývalí hráči v pořadu Debl, který mohou sledovat diváci O2 TV na stanici Premier Sport 3.

„Nevím, jestli mu z toho domu něco závidím. Ale musím uznat, že má dobrý vkus. Tím, že měl skvělou kariéru a vydělal tolik peněz, tak si mohl postavit tohle a splnit tak svá očekávání. Vždycky miloval psy, koně a měl hodně dcer,“ vtipkoval Jiří Novák.

Dům má hned deset ložnic, ještě víc koupelen, obrovské knihovny, jízdárnu a stáje pro koně i tenisový kurt.

„Nevím jestli to na sebe mám prásknout, ale já mám tenisový kurt doma také,“ dodal s úsměvem Novák. 

Lendl byl pánem domu od roku 1992, strávil v něm téměř třicet let. Přesto mu nikdo z bývalých hráčů nezávidí.

„Jako uklízet tolik místností? Možná víme, proč to nakonec prodal,“ rýpl si také bývalý tenista, špičkový deblista Lukáš Dlouhý.

Úspěšným prodejem si Lendl udělal radost ke čtvrtečním narozeninám. Sedmého března bylo bývalé světové jedničce a „otci moderního tenisu“ 64 let.

Ivan Lendl, bývalý tenisový šampion se 94 turnaji včetně osmi grandslamů, se rozhodl prodat své luxusní panství na Floridě. Dům s deseti ložnicemi, obrovskou knihovnou, jízdárnou, stájemi pro koně a tenisovým kurtom byl dlouho na prodej a nakonec našel nového majitele za 12 milionů dolarů.

Toto nezvykle přepychové panství, zdobené obrazy Alfonse Muchy, zaujalo nejen tenisové experty, ale i bývalé hráče v pořadu Debl. Jedním z nich je například Jiří Novák, který si vtipkoval, že neví, zda Lendlovi závidí tento dům, ale uznává jeho dobrý vkus a schopnost si splnit svá očekávání.

Ivan Lendl vlastnil tento dům od roku 1992 a strávil v něm téměř třicet let. Přestože se mnozí diví, jak dokázal uklízet tolik místností, nikdo mu z bývalých hráčů nezávidí. Prodejem si Lendl udělal radost ke čtvrtým narozeninám, které oslavil sedmého března. Jistě si zaslouží odpočinek a radost z toho, že našel nového majitele pro své luxusní panství.