Fotbalista Dani Alves odsouzen k 4,5 letům v base za sexuální obtěžování a musí zaplatit miliony.

Fotbalista Dani Alves odsouzen k 4,5 letům v base za sexuální obtěžování a musí zaplatit miliony.

Brazilský fotbalový obránce Dani Alves se ocitl ve velkých potížích poté, co prokuratura požadovala devítiletý trest za sexuální napadení ženy v nočním klubu v Barceloně loni v prosinci. Právníci obou stran dokonce žádali o ještě tvrdší trest – dvanáct let za mřížemi. Alves se však proti tomuto rozhodnutí může odvolat.

Alves tvrdí, že se jednalo o souhlasný pohlavní styk a vinu za sexuální napadení popírá. Přestože se snažil obhajovat své jednání tím, že žena dobrovolně souhlasila, prokuratura má jiný názor a tvrdí, že došlo k napadení.

Dani Alves je známý brazilský fotbalista, který hrál za prestižní kluby jako Barcelona, Paris St. Germain, Juventus Turín nebo FC Sevilla. Během své kariéry získal více než čtyřicet trofejí, včetně Ligy mistrů a olympijského zlata. Přestože byl dlouho považován za vzorového sportovce, tato událost ho nyní staví do negativního světla.

Je důležité si uvědomit, že sexuální napadení je vážný zločin a měl by být důkladně vyšetřen a potrestán. Bez ohledu na to, jak slavná či úspěšná je osoba, která se dopustila takového činu, musí nést odpovědnost za své jednání. Doufejme, že spravedlnost bude nakonec naplněna a obě strany budou mít možnost vyjádřit své stanovisko před soudem.