Fotograf Mistr ligy Baníku odsouzen k pětiletému vězení za posílání nevhodných snímků devítileté dívce.

Fotograf Mistr ligy Baníku odsouzen k pětiletému vězení za posílání nevhodných snímků devítileté dívce.

Bývalý fotbalista Josef Hoffmann byl nedávno odsouzen Krajským soudem v Ostravě k pěti letům vězení. Důvodem bylo jeho nevhodné chování vůči osmi dívkám, z nichž většina byla nezletilá a jedna dokonce pouhých devět let. Hoffmann těmto dívkám posílal na sociálních sítích fotografie a videa svého intimního místa. Navíc po nich vyžadoval další intimní fotografie a v opačném případě je vydíral.

Podle svých vlastních slov se dopustil těchto nechutných činů pod vlivem alkoholu. U soudu prohlásil: „Jsem si vědom, jakou jsem udělal chybu. Ublížil jsem hodně lidem, potáhne se to se mnou ještě dlouho. Chci to napravit.“

Hoffmann začal svou fotbalovou kariéru v Hranicích a v mládežnickém věku hrál za Sigmu Olomouc. Vrchol jeho kariéry přišel s angažmá v Baníku Ostrava, se kterým v ročníku 2003/04 oslavil titul ligového šampiona. V této sezóně odehrál dvanáct zápasů. Poté hostoval v Mladé Boleslavi, Viktorii Žižkov a Kladně. V létě 2007 přestoupil do Kladna, ale po půl roce byl přeřazen do rezervy. V červenci 2008 odešel do Karviné.

Tento případ je dalším příkladem toho, jak důležité je chránit mladé lidi na internetu a v digitálním prostředí obecně. Je třeba vzdělávat je o bezpečnosti online a informovat je o důsledcích nevhodného chování. Trest, který byl Hoffmannovi udělen, je důležitým signálem, že takové jednání není akceptovatelné a bude potrestáno.