Freiburg stáhl dvougólové manko a může být možným soupeřem Slavie

Freiburg stáhl dvougólové manko a může být možným soupeřem Slavie

Slavia Praha se stala jedním ze sedmi postupujících do osmifinále Evropské ligy poté, co jako vítěz skupiny postoupila mezi posledních šestnáct týmů přímo. Osmifinále se bude hrát 7. a 14. března, přičemž Slavia začne na hřišti soupeře a Sparta doma.

Freiburg, který je v bundeslize po čtyřech kolech bez vítězství, se ve dvou posledních domácích zápasech v Evropské lize ukázal jako silný soupeř, když nadělil soupeřům po pěti gólech. V odvetě proti Lens byl favoritem a nakonec vyhrál po prodloužení.

AC Milán se snaží získat nějakou trofej v této sezoně, poté co byl vyřazen z Ligy mistrů a italského poháru. V odvetě proti Rennes si sice vytvořil tříbrankový náskok, ale nakonec musel bojovat o postup.

Benfica porazila Toulouse díky dvěma penaltám, které proměnil argentinský mistr světa Di María. Toulouse, které bojuje o záchranu ve francouzské lize, nedokázalo Benficu porazit ani v odvetě.

Sporting Lisabon porazil Young Boys a postoupil do osmifinále. Olympique Marseille propustil trenéra Gattusa a nový trenér Gasset začal výhrou nad Šachtarem Doněck.

Karabach z Ázerbájdžánu dosáhl historického úspěchu postupem do osmifinále Evropské ligy. V odvetě proti Brage se utkání dostalo až do prodloužení, ve kterém Karabach zvítězil.

Výsledky odvetných zápasů 2. kola Evropské ligy:

AS Řím – Feyenoord Rotterdam po prodloužení 1:1 (na penalty 4:2), postoupil AS Řím.

Toulouse – Benfica Lisabon 0:0, postoupila Benfica.

Rennes – AC Milán 3:2, postoupil AC Milán.

Freiburg – Lens 3:2 po prodloužení, postoupil Freiburg.

Karabach – Braga 2:3 po prodloužení, postoupil Karabach.

Sporting Lisabon – Young Boys Bern 1:1, postoupil Sporting.

Marseille – Šachtar Doněck 3:1, postoupilo Marseille.