Fukal tvrdí, že Ogbu trpí nesprávným nastavením mysli. Důležitost derby brání prožití krásy.

Fukal tvrdí, že Ogbu trpí nesprávným nastavením mysli. Důležitost derby brání prožití krásy.

Derby mezi Slavií a Spartou bylo plné napětí a emocí. Oba týmy se utkaly ve skvělé formě, ani jeden z nich dosud neprohrál v lize. Zápas byl bojovný a nervózní, přičemž oba týmy chtěly vyhrát za každou cenu. Viděli jsme červené karty i pro realizační týmy, což bylo dost nesmyslné. Góly z penalty byly oprávněné, ale celkově to nebyl zápas plný fotbalové krásy.

Slavia vedla a kontrolovala utkání, chtěla si výhru pohlídat. Trenér Trpišovský dokonce mluvil s hráči soupeře, aby je vyvedl z koncentrace. To vše nahrávalo Slavii. Bohužel se na konci zápasu stala nepředvídatelná věc – gól na 2:0 byl odvolán a naopak Sparta proměnila penaltu na 1:1. Bylo to zklamání pro Slavii, která měla zápas pod kontrolou.

Igoh Ogbu, nigerijský stoper Slavie, udělal hloupou chybu, která zvrátila derby v jarní nadstavbě. Nepotřebně fauloval a tím umožnil soupeři vyrovnat. Jeho koncentrace nebyla správně nastavená a nedokázal situaci zvládnout. Je to osobní odpovědnost hráče vůči týmu, kterou Ogbu nenaplnil.

Remíza mezi Slavií a Spartou nahrává Plzni, která se lehce a potichu posouvá kupředu. Pokud zvládne odložený zápas v Mladé Boleslavi, bude to jen o bod. Plzeň se vrací do boje o titul, i když na podzim vedla ligu a na jaře se trochu ztratila. Její tlak je nyní jinde, což může být pro ni výhodou.

Zlín dostal ve dvou zápasech dvanáct gólů, což je ostuda. Bez ohledu na to, že inkasoval od Plzně doma i na Baníku, by se taková situace neměla opakovat. Musí se soustředit na další zápasy a předejít podobným výsledkům.

V posledním kole padl rekordní počet gólů – třiatřicet, více než čtyři na zápas. Pro fanoušky je to příjemné, protože chtějí sledovat atraktivní fotbal s góly. Je ale otázkou, zda jsou útočníci lepší nebo se obrany zhoršily. Každopádně fanoušci si mohou užívat zábavný fotbal.