Haraslín se stal nejlepším ofenzivním hráčem ligy a přemýšlí při skórování gólů, Holec mě překvapil.

Haraslín se stal nejlepším ofenzivním hráčem ligy a přemýšlí při skórování gólů, Holec mě překvapil.

Sparťanský Lukáš Haraslín je momentálně nejlepší ofenzivní hráč ligy. Alespoň já to tak vidím. Gólové situace, do kterých se dostane, řeší dobře, fotbalově, přemýšlí u nich. V Liberci to předvedl, nejdříve klička gólmanovi, při druhé trefě ho pak obstřelil. Pěkně se na něj dívá. Jeho nasazení po hodině hry byl výborný trenérský tah, do té doby byli ve druhé půli domácí lepší a spíše směřovali k výhře. Haraslín všechno otočil. Vylítl už do trošku unavenější obrany a povedlo se to úplně fantasticky. A nejde jen o zápas v Liberci, formu má obdivuhodnou. Nenastoupil v základu, ovšem vyrovnal se s tím. Trenér mu určitě dobře vysvětlil, že to není tím, že by podával špatné výkony, ale je to prospěšné pro mužstvo. Četl jsem, že potřebuje ještě trochu natrénovat, proto se mu dává taková minutáž, aby to zvládal. Spartu čekají těžké zápasy, bude Haraslína v této formě potřebovat.

Poprvé se v probíhající sezóně trefil poslední král střelců, slávista Václav Jurečka. Z penalty, to však nevadí. Šel na ni, přestože ji v minulém kole v Jablonci neproměnil. Teď to bylo už za vedení 2:1, což je lepší než při bezbrankovém stavu, ale stejně musel prokázat sebedůvěru. Jak jsem slyšel, tak to trenéři ani nerozehrávali, věděli, že góly dávat umí. To se ukázalo.

I když dosud v lize neskóroval, do šancí se dostával, bylo jen otázkou času, kdy to prolomí, kdy se opět rozjede. Pro mě je to momentový hráč, který se umí správně rozhodnout a je v ten pravý moment tam, kde má být. Věřím, že těch deset gólů opět dá. Má okolo sebe vynikající spoluhráče, kteří mu dávají kvalitní servis, s každým vytvoří nebezpečnou dvojici. Ať je to Tijani, Chytil nebo Van Buren. V tom má Slavia obrovskou sílu, soupeři si musí hledět více hráčů.

Naprostou nepochopitelnou chybou je pro mě chyba, kterou udělal brankář Dominik Holec, který přišel ze Sparty do Karviné na hostování a měl proti Slavii určitě zvýšenou motivaci. Jsem z toho šokovaný. Nevím, co ho přimělo, aby mu rozehrávka trvala tak dlouho, když věděl, že má kousek od sebe hodně rychlého Tijaniho, který je schopen na deseti metrech strašně zrychlit. Ještě bych pochopil, kdyby byl za ním a neviděl ho, ale tohle se opravdu nepovedlo. Nemyslel j