Hvězdný Kušej přesunul Mladou Boleslav na třetí příčku, Zlín již není poslední.

Hvězdný Kušej přesunul Mladou Boleslav na třetí příčku, Zlín již není poslední.

V neděli se odehrálo 15. kolo první fotbalové ligy. Domácí tým Zlín se utkal s Jabloncem a zápas skončil remízou 1:1. Zlín šel do vedení v 19. minutě díky gólu Antonína Fantiše, ale hosté vyrovnali krátce po změně stran díky gólu Jakuba Martince. Oba týmy tak získaly bod a pokračují ve své sérii neporazitelnosti. Zlín se díky remíze odpoutal z posledního místa a posunul se na 12. místo, zatímco Jablonec zůstává na 14. příčce.

Další zápas se odehrál mezi Mladou Boleslaví a Pardubicemi. Domácí tým Mladé Boleslavi vyhrál 1:0. Utkání rozhodl Vasil Kušeij, který vstřelil svůj šestý gól v této ligové sezoně ve 47. minutě. Mladá Boleslav tak pokračuje ve své úspěšné sérii a posunula se na třetí místo v neúplné tabulce. Naopak Pardubice prohrály potřetí z posledních čtyř zápasů a klesly na poslední místo tabulky.

Hradec Králové se utkal s Libercem a zápas skončil remízou 1:1. Domácí tým šel do vedení díky gólu Daniela Vašulína, ale hosté odpověděli brankou Christiana Frýdka. Hradec Králové tak neprohrál potřetí za sebou a je na 11. místě neúplné tabulky. Slovan Liberec naopak neprohrál osmý zápas za sebou.

Poslední zápas se odehrál mezi Českými Budějovicemi a Teplicemi. Teplice vyhrály 1:0 díky gólu Tadeáše Vachouška v šesté minutě. České Budějovice prohrály počtvrté za sebou a klesly na poslední místo tabulky. Teplice naopak zvítězily podruhé za sebou a posunuly se na osmou pozici.

Výsledky 15. kola první fotbalové ligy:

Mladá Boleslav – Pardubice 1:0

Zlín – Jablonec 1:1

Hradec Králové – Liberec 1:1

České Budějovice – Teplice 0:1