Jurečka bude mimo hru na tři zápasy po vyloučení ve Zlíně a nepřijde tak o pohárové derby.

Jurečka bude mimo hru na tři zápasy po vyloučení ve Zlíně a nepřijde tak o pohárové derby.

Václav Jurečka, reprezentační útočník a jeden z nejlepších střelců letošní sezony nejvyšší fotbalové soutěže, přišel o nedělní ligový zápas s Pardubicemi a středeční čtvrtfinále domácího poháru s městským rivalem Spartou kvůli udělení červené karty za úder loktem do oblasti hlavy domácího obránce Josse Didibu. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) udělila Jurečkovi trest zákazu činnosti na tři soutěžní zápasy.

Jurečka byl vyloučen v 80. minutě utkání ve Zlíně, kde jeho tým Slavia nečekaně remizoval 1:1. Tento trest znamená, že se Jurečka nemohl zúčastnit nedělního ligového utkání v Karviné, které jeho tým vyhrál 3:0. Devětadvacetiletý útočník obdržel červenou kartu podruhé v ligové kariéře.

Kromě Jurečky dostali trest zákazu činnosti na dva soutěžní zápasy i Vlastimil Daníček ze Slovácka a David Moses z Karviné. Daníček byl vyloučen ve stejném utkání jako Jurečka za úder loktem do oblasti hlavy, zatímco Moses dostal červenou kartu v jiném utkání za ostrý skluz.

Předseda disciplinární komise Richard Baček vysvětlil rozdíl v délce trestů pro Daníčka a Jurečku tím, že Daníček netrefil svého protihráče do oblasti hlavy a obličeje a úder loktem nebyl tak intenzivní. Důležitým faktorem bylo také zohlednění ustálené rozhodovací praxe komise.

Tresty disciplinární komise mají za cíl udržet fair play a dodržování pravidel ve fotbale, aby se zajistila bezpečnost hráčů na hřišti. Je důležité, aby hráči respektovali pravidla a hráli férově, aby se mohli prezentovat svým nejlepším fotbalovým uměním.