Komise konstatuje, že chorý hráč měl obdržet červenou kartu a penalta Slavie nebyla správně odpískána.

Komise konstatuje, že chorý hráč měl obdržet červenou kartu a penalta Slavie nebyla správně odpískána.

V sobotním zápase mezi Spartou a Plzní došlo ke kontroverzním situacím, které byly následně posuzovány komisí. V 74. minutě se střetli hráči Chorý a Sörensen, přičemž Chorý zasáhl soupeře hlavou. Rozhodčí Ondřej Pechanec udělil přímý kop pro Plzeň, ale nevrátil se k zákroku Chorého ani videorozhodčí Jan Machálek. Komise nyní tvrdí, že rozhodčí měl vyloučit hráče Plzně za udeření soupeře hlavou do oblasti spánku. Podle komise se jednalo o nepřirozený pohyb hlavy, který ohrozil zdraví soupeře, a VAR měl v tomto případě intervenovat.

Podobný souboj mezi Chorým a Sörensenem se odehrál i před necelým rokem, kdy Sörensen zasáhl Chorého do hlavy. Tehdy však hráč Plzně unikl trestu, což komise označila za chybu. V sobotním zápase však komise nezjistila žádnou chybu při posouzení situace v nastavení první půle.

Další kontroverzi vyvolal zápas mezi Teplicemi a Slavií, kde rozhodčí neuznali gól Slavie. Videorozhodčí odhalila, že se míč odrazil od paty Matěje Juráska, který stál v ofsajdu za brankářem Teplic. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský tvrdil, že Jurásek byl předtím faulován a měla se kopat penalta. Komise však hájí rozhodčího a tvrdí, že domácí hráč zasáhl míč nohou a nepřestoupil pravidla.

Tyto situace ukazují, jak důležitou roli hraje videorozhodčí systém ve fotbale. Přestože se mohou objevit kontroverze a různé názory na posouzení situací, je třeba si uvědomit, že rozhodčí jsou lidé a mohou udělat chyby. Komise však má za úkol posuzovat tyto situace a přispět k objektivnímu hodnocení.