Krejčí podává informace o konfliktu s Kadeřábkem a jeho následcích ve Spartě

Krejčí podává informace o konfliktu s Kadeřábkem a jeho následcích ve Spartě

Jak jsem se stal fotbalovým profesionálem: Příběh Tomáše Krejčího

Tomáš Krejčí je český fotbalista, který začal svou kariéru ve svém rodném městě Podolí. Brzy však zamířil do pražské Sparty, kde se stal členem jednoho z nejsilnějších ročníků v historii klubu. Celkem deset hráčů z tohoto ročníku se dostalo do nejvyšší české fotbalové soutěže.

Už od mala byl Tomáš soutěživý a spolu se svým kamarádem Pavlem Kadeřábkem byli schopni sedět na koncích tramvaje po tréninku, aby si dokázali, kdo vydrží déle. Soutěživost byla jedním z hlavních důvodů, proč se dostali tak daleko. Nechtěli prohrát v ničem, a to nejen ve fotbale, ale i v kartách, na PlayStationu a dalších hrách.

S Kadeřábkem ho pojilo nejtěsnější přátelství, ale také pravidelné hádky a vztek. Byli silné osobnosti a často spolu hráli proti sobě na tréninku. Bydleli jen pár zastávek tramvají od sebe a každý den spolu po tréninku jeli domů. Občas se pohádali, ale většinou se bavili až druhou polovinu cesty. Byli kamarádi a jsou jimi dodnes.

Díky tomu, jak se znali, věděli, jak na sebe druhého. Věděli, jak ho popíchnout a co udělat. Stačilo málo a ten pohár přeteče. Často to byly příběhy, kdy člověk prohrával nebo kdy slavil gól a věděl, že tím toho druhého naštve. Často se pak pokopali a trenér musel několikrát ukončit trénink, protože už toho bylo moc.

Soutěživost ho však posunula směrem k zajímavé profesionální kariéře. Získal slavnou stříbrnou medaili z Euro do 19 let, hrál za Spartu Praha a poté odešel do Itálie.

V Itálii však poprvé ztratil svou soutěživost. Trénoval a hrál bez emocí a nebylo to dobré. Tam pochopil, že bez emocí se fotbal hrát nedá.

Po Euru 2016 odešel do Boloni, kde si v Serii A zahrál poměrně dost. Poté přišel nový trenér Siniša Mihajlović a rovnou mu řekl, že s ním nepočítá. Poté přišel další slavný kouč Filippo Inzaghi, který mu řekl, že mu dá šanci a on dostal chuť makat.

Po čtyřech sezonách v Itálii se rozhodl odejít. Naučil se postarat sám o sebe a naučil se také jazyk. Měl nabídky ze zahraničí i z Česka, ale největší zájem a důvěru cítil z Hradce Králové. Navíc tam byl nový stadion a cítil fotbalovou horečku. V Hradci našel radost.

V posledních letech si protřížil přátele. Zjistil, kteří lidé mu opravdu chtějí pomoci a pro které už nen