Laštůvka exceloval proti Iniestovi a Gerrardovi, amatéry v Třinci překvapil. Plánuje pokračovat.

Laštůvka exceloval proti Iniestovi a Gerrardovi, amatéry v Třinci překvapil. Plánuje pokračovat.

Ve středu se v Oldřichovicích u Třince konala místní penaltová soutěž, kterou jste si mohl zachytat. Jak jste si to užil?

Přijel jsem už dříve a viděl jsem, že hlavně lidé se dobře bavili. Fanoušci viděli v akci i třinecké hokejisty a i já jsem si to užil náramně. Šel jsem chytat penalty po několika měsících, kdy jsem nestál vůbec v bráně, takže pády mě sice bolely, ale s tím se počítá. Poprvé jsem se účastnil takové akce.

Penaltovým králem se stal třetiligový třinecký fotbalista Filip Maksič, který proměnil všech svých 18 penalt, ale jinak šlo o hráče z nižších soutěží. Myslíte, že jste je svým nástupem znervóznil?

Myslím, že trochu jo. Hlavně jsem je oslnil svým výrazným dresem, už se docela stmívalo. (smích) Asi u střelců nějaká nervozita byla, ale někteří se chovali chladnokrevně a uklidili to k tyčím. Až mě to překvapovalo.

Akce se zúčastnili i někteří třinečtí hokejisté, a to po fotbalovém zápase proti fanklubu. Do finále proti vám ale nikdo z nich nedošel.

Možná jsem za to rád. Ještě bych od někoho z nich dostal gól a dali by mi to sežrat. (smích) Ale ne, s některými z nich jsem se seznámil, hokej sleduji a mám ho rád. Dokonce si chodím občas zahrát.

Ve videu, které vyšlo ven jako pozvánka na soutěž, jste střelce varoval, ať na vás nezkouší „panenku“. Že je jinak pošlete z hřiště. Berou to brankáři jako určitou potupu?

My gólmani to moc nemáme rádi. Je to trošku frajeřinka, ale když to hráči dávají, proč ne. Chtějí prostě dát gól, jakkoliv. V brance to taky chceme chytit rukou, nohou, pupkem, hlavou. Je to jedno.

Pojďme k vaší kariéře. V Baníku jste po minulé sezoně jako brankář skončil. Teď je pro vás novou výzvou trenérství?

Budu pomáhat s výchovou mladých gólmanů v dorostu. Jsem rád, že můžu pro Baník pracovat a touto cestou mu vracet, že mi kdysi dal šanci a že jsem s ním mohl vyhrát titul. Ale zatím nedělám jiné závěry, ještě jsem hraní fotbalu neřekl definitivní ne.

Opravdu? Měl jste v létě nějaké nabídky z první ligy?

Z první ligy ne. Teď si vše nechávám projít hlavou, abych se neunáhlil a nemusel se pak třeba náhodou vracet. Kdyžtak ohlásím konec v zimě, a bude klid.

Jak jste vůbec bral konec v Baníku? Zkraje této sezony jste prošel i dojem