Lehečka porazil Tsitsipase a postoupil do prvního čtvrtfinále na turnaji Masters

Lehečka porazil Tsitsipase a postoupil do prvního čtvrtfinále na turnaji Masters

O místo v semifinále si Lehečka zahraje buď s aktuální trojkou světového žebříčku a letos ještě neporaženým Italem Jannikem Sinnerem, nebo přemožitelem Jakuba Menšíka z druhého kola Američanem Benem Sheltonem.

Lehečka zvládl duel s Tsitsipasem bez větších problémů. Slabší chvilku si vybral jen při podání za stavu 4:3 ve druhé sadě, ale všechny tři brejkboly odvrátil a na třetí pokus jedenáctého hráče světa Tsitsipase porazil.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch, dotace 17,991.110 dolarů):

Muži:

Dvouhra – 4. kolo: Lehečka (32-ČR) – Tsitsipas (11-Řec.) 6:2, 6:4.

Český tenista Tomáš Macháč, známý pod přezdívkou Lehečka, si zajistil své první čtvrtfinále na turnajích Masters poté, co porazil řeckou hvězdu Stefanose Tsitsipase na turnaji v Indian Wells. Lehečka nyní čeká souboj buď s italským talentem Jannikem Sinnerem, nebo s Američanem Benem Sheltonem, který v předchozím kole vyřadil českého hráče Jakuba Menšíka.

V zápase proti Tsitsipasovi Lehečka předvedl skvělý výkon a bez větších potíží ho porazil. Jedinou slabší chvíli zažil při podání za stavu 4:3 ve druhé sadě, kdy odvrátil tři brejkboly a nakonec řeckou hvězdu zdolal.

Indian Wells je prestižní turnaj na tvrdém povrchu s celkovou dotací téměř 18 milionů dolarů. Lehečka se tak dostal mezi elitní hráče a jeho výkon v souboji s Tsitsipasem ukázal, že má potenciál porazit i ty nejlepší světové tenisty.

Český tenisový fanoušci teď budou držet palce Tomáši Macháčovi ve čtvrtfinále a doufat, že si tento talentovaný hráč dokáže udržet svou formu a postoupit ještě dál na turnaji v Indian Wells.