Lingr přechází na hostování do Feyenoordu, Slavia může získat až 100 milionů

Lingr přechází na hostování do Feyenoordu, Slavia může získat až 100 milionů

Fotbalista Ondřej Lingr opustil tým Slavie Praha a přestoupil do nizozemského klubu Feyenoord Rotterdam. Lingr odešel do Rotterdamu na zdravotní prohlídku a ve středu již chyběl v týmu Slavie, který se připravoval na dnešní úvodní utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy doma s Luhanskem.

Přesnou částku za přestup Lingra kluby nezveřejnily, ale média spekulují, že by se mohlo jednat o částku přesahující 100 milionů korun. Lingr opustil Slavii po třech letech, během kterých získal double v sezoně 2020/21 a pomohl týmu k triumfu v domácím poháru. S Pražany se také dvakrát probojoval do čtvrtfinále soutěží UEFA.

Lingr projevil zájem hrát za Feyenoord již dříve. „Když jsem sem tehdy přišel jako soupeř, už jsem věděl: Doufám, že tady jednou budu hrát v dresu Feyenoordu. Velikost klubu, historie a hlavně příznivci, to vše už tehdy na mě udělalo velký dojem,“ uvedl Lingr pro web Feyenoordu. „Přijde mi to jako perfektní krok. Jsem připraven přijmout tuto velkou novou výzvu a udělám vše pro to, abych pomohl klubu dosáhnout nových úspěchů,“ dodal.

O Lingrově odchodu ze Slavie se mluvilo již delší dobu, protože mu v Edenu měl po sezoně vypršet původní kontrakt. Předseda představenstva ligového vicemistra Jaroslav Tvrdík v nedávném rozhovoru s novináři uvedl, že Lingr buď prodlouží smlouvu, nebo bude prodán. Zájem o Lingra projevil také Panathinaikos Atény, ale ofenzivní univerzál se rozhodl, že jeho prvním zahraničním angažmá bude Feyenoord.

„Během tří let v Edenu jsem si zamiloval Slavii. Změnila život mně i mé rodině, nikdy na to nezapomenu. Trofeje jsou jen bonus, miluju to tady, zkrátka si to sedlo. S kluky, s fanoušky, s trenéry i s lidmi v klubu. Neopouští se to tu lehce, ale jak všichni ví, chtěl jsem si zkusit zahraničí,“ uvedl Lingr pro slávistický web.

Během tří let v Edenu Lingr nastoupil za Slavii do 138 soutěžních zápasů a zaznamenal 40 gólů, přičemž hned 16 branek bylo vítězných. Před angažmá ve Vršovicích působil v Karviné, v české nejvyšší soutěži má na kontě 160 startů a 38 gólů. Za reprezentaci zasáhl do šesti zápasů, ve kterých neskóroval.