Macháč advances to quarterfinals of Masters tournament by defeating Arnaldi for the first time

Macháč advances to quarterfinals of Masters tournament by defeating Arnaldi for the first time

Macháč postupem mezi osmičku nejlepších na Masters navázal na Jiřího Lehečku, který do stejné fáze prošel jako první český tenista od Tomáše Berdycha v roce 2017 na předchozím turnaji v Indian Wells. Ve čtvrtfinále poté nestačil na do té doby letos neporaženého Itala Jannika Sinnera.

Ve stopách krajana může Macháč pokračovat na Floridě i dál, jeho dalším soupeřem totiž může být právě druhý hráč světa Sinner. Úřadující šampion Australian Open se v osmifinále utká s Christopherem O’Connellem z Austrálie.

V duelu s Arnaldim měl rodák z Berouna problémy jen v úvodu, kdy o svoje podání musel dlouze bojovat. Soupeře ale k brejkbolu nepustil a žádné komplikace pak nepřipustil ani ve zbytku zápasu. Itala porazil bez ztráty setu i ve druhém vzájemném duelu.

Díky postupu do čtvrtfinále se Macháč příští týden posune ve světovém žebříčku poprvé v kariéře do první padesátky.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 10,404.205 dolarů):

Dvouhra – 4. kolo: Macháč (ČR) – Arnaldi (It.) 6:3, 6:3.

Ženy (dotace 8,770.480 dolarů):

Čtyřhra – 2. kolo: Kruegerová, Stephensová (USA) – Nosková, Wang Si-jü (ČR/Čína) 1:6, 6:4, 10:1.

Český tenista Jiří Lehečka nedávno postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters, kde se utkal s neporaženým Italem Jannikem Sinnerem. I když nakonec neuspěl, ukázal svou sílu a talent. Dalším českým tenistou, který se dostal do osmičky nejlepších na Masters, je Tomáš Macháč. Berounský rodák nedávno porazil italského soupeře Arnaldiho a poprvé postoupil do čtvrtfinále tohoto prestižního turnaje.

Macháč se ve svém zápase s Arnaldim potýkal pouze v úvodu, kde musel bojovat o své podání. Nicméně se mu podařilo udržet svou hru a nepustit soupeře k brejku. Nakonec ho porazil bez ztráty setu, což bylo jeho druhé vítězství nad Arnaldim.

Díky postupu do čtvrtfinále se Macháč posune ve světovém žebříčku poprvé v kariéře do první padesátky. Tento úspěch mu může otevřít nové možnosti a přinést další úspěchy v jeho tenisové kariéře.

Další soupeř Macháče na turnaji v Miami může být druhý hráč světa Jannik Sinner. Tento mladý talentovaný tenista se utká v osmifinále s Christopherem O’Connellem z Austrálie. Bude zajímavé sledovat, jak se Macháč popere s takovým silným soupeřem a jestli dokáže postoupit ještě dál.

Celkově je úspěch českých tenistů na turnaji Masters v Miami velkým povzbuzením pro český tenis a ukazuje, že i menší země mohou konkurovat světovým tenisovým velikánům. Držíme tedy Tomáši Macháčovi palce a přejeme mu hodně štěstí v dalších zápasech na turnaji.