Macháč skončil rychle v Indian Wells, prohrál ve druhém kole s Mannarinem.

Macháč skončil rychle v Indian Wells, prohrál ve druhém kole s Mannarinem.

Macháč nenavázal na úspěch proti Švýcarovi Stanu Wawrinkovi a dalšího veterána zdolat nedokázal. Proti pětatřicetiletému soupeři nevyužil ani jeden z šesti brejkbolů a sám naopak v každém setu přišel dvakrát o podání.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch, dotace 17.991,110 dolarů):

Muži – dvouhra, 2. kolo: Mannarino (21-Fr.) – Macháč (ČR) 6:1, 6:2, Rune (7-Dán.) – Raonic (Kan.) bez boje, Humbert (14-Fr.) – Kypson (USA) 6:4, 6:4, Norrie (28-Brit.) – Sonego (It.) 6:4, 6:4.

Ženy – dvouhra, 2. kolo: Kasatkinová (11-Rus.) – Dodinová (Fr.) 6:3, 7:6 (7:5), Raducanuová (Brit.) – Jastremská (30-Ukr.) 4:0 skreč, Bronzettiová (It.) – Kalininová (32-Ukr.) 6:3, 6:4.

Český tenista Jiří Veselý, známý pod přezdívkou Macháč, nedokázal navázat na svůj úspěch proti švýcarskému hráči Stanu Wawrinkovi a ve druhém kole turnaje v Indian Wells prohrál s francouzským soupeřem Adrianem Mannarinem. Macháč nevyužil ani jeden ze šesti brejků, zatímco sám přišel o podání dvakrát v každém setu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells se hraje na tvrdém povrchu s celkovou dotací 17 991 110 dolarů. Výsledky z mužského dvouhry druhého kola zahrnovaly vítězství Mannarina nad Macháčem, výhru Runeho nad Raonicem bez boje, Humbertovo zdolání Kypsona a Norrieho vítězství nad Sonegem.

V ženské dvouhře druhého kola zaznamenaly vítězství Kasatkinová nad Dodinovou, Raducanuová nad Jastremskou (skreč), a Bronzettiová nad Kalininovou.

Je jasné, že Macháč má stále co zlepšovat, ale s jeho talentem a pracovitostí je možné, že se brzy vrátí do formy a bude bojovat o lepší výsledky na dalších turnajích.