Martina Sáblíková získala další medaili na Mistrovství světa v rychlobruslení, tentokrát bronzovou na trati 5000 metrů.

Martina Sáblíková získala další medaili na Mistrovství světa v rychlobruslení, tentokrát bronzovou na trati 5000 metrů.

Česká hvězda Martina Sáblíková opět ukázala svou sílu na rychlobruslařském mistrovství světa v Heerenveenu. I když se jí nepodařilo získat zlatou medaili, bronzová příčka je rozhodně úspěchem.

Sáblíková je známá svými skvělými výkony na pětikilometrové trati, kde vládla nepřetržitě od roku 2007 do roku 2019. Celkem na této trati získala deset zlatých medailí, což je opravdu úctyhodný výkon. V dalších letech pak přidala stříbro a dva bronzy, což ji řadí mezi nejlepší rychlobruslařky světa.

Ve čtvrtém rozjížďce na mistrovství světa se Sáblíková utkala s obhájkyní titulu Irene Schoutenovou a mladou Nizozemkou Joy Beuneovou. I když se Sáblíková snažila, nakonec skončila na třetím místě za Beuneovou a Schoutenovou. Obě soupeřky byly prostě rychlejší a dokázaly porazit i dlouholetou šampionku.

I přesto je bronzová medaile pro Sáblíkovou skvělým výsledkem a potvrzením jejího talentu a tvrdé práce. Její výkony na mistrovství světa jsou vždy sledované s napětím a fanoušci se mohou těšit na další závody, kde se bude snažit dosáhnout ještě lepších výsledků.

Martina Sáblíková je skutečně hvězdou rychlobruslení a její úspěchy na mezinárodní scéně ji řadí mezi nejlepší sportovce v této disciplíně. Držíme jí palce do dalších závodů a těšíme se na další skvělé výkony na ledě.