Mladá Boleslav překvapila Slovácko v deseti hráčích, Jablonec stále bez výhry

Mladá Boleslav překvapila Slovácko v deseti hráčích, Jablonec stále bez výhry

Fotbalisté Liberce v pátém kole první ligy doma porazili Pardubice 1:0. Zápas rozhodl ve 13. minutě Christian Frýdek. Severočeši v úvodním dějství dvakrát trefili břevno, hosté po změně stran jednou tyč.

Slovan zvítězil poprvé po třech duelech nejvyšší soutěže a v neúplné tabulce poskočil na šesté místo. Trenérovi Východočechů Radoslavu Kováčovi nevyšel souboj proti klubu, za který hrával, a jeho svěřenci utrpěli už třetí porážku v sezóně.

Mladá Boleslav remizovala v souboji sousedů v tabulce na Slovácku 2:2, když oba góly vstřelila v oslabení. Domácí poslal do vedení v 11. minutě Filip Vecheta, ve 39. minutě byl vyloučen hostující útočník Matěj Pulkrab, ale Středočeši se prosadili i v deseti.

Daniel Mareček v nastavení první půle srovnal a v 53. minutě otočil skóre. Hosté o výhru přišli až v nastavení, kdy střídající Jan Kalabiška potrestal chybu brankáře Matouše Trmala. Poté dostal červenou kartu i mladoboleslavský Benson Sakala. Hosté jsou v neúplné tabulce čtvrtí, Slovácku rovněž s osmi body patří pátá příčka.

Jablonec remizoval v Karviné 1:1 a dál čeká na premiérovou výhru v sezóně pod trenérem Radoslavem Látalem. Slezský nováček bodoval po třech porážkách za sebou. Hosty poslal do vedení v 56. minutě z penalty Miloš Kratochvíl, šest minut před koncem vyrovnal střídající Nigerijec Adeleke Akinyemi svým prvním gólem v české nejvyšší soutěži.

5. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)

Branky: 11. Vecheta, 90.+2 Kalabiška – 45.+2 a 53. Mareček. Rozhodčí: Rouček – Podaný, Arnošt – Adámková (video). ŽK: Havlík – Trmal, Kulič (trenér). ČK: 39. Pulkrab, 90.+4 Sakala (oba M. Boleslav). Diváci: 3992.

Slovácko: Heča – Hofmann (76. Trávník), Daniček, Kadlec – Sinjavskij, Valenta (46. Kalabiška), Havlík, Doski (63. Holzer) – Petržela (63. Juroška), Kim sun-ping (46. Mihálik) – Vecheta. Trenér: Svědík.

M. Boleslav: Trmal – Kostka (90.+5. Kubista), Suchý, Karafiát, Fulnek – Matějovský (65. Hilál), Sakala – Jawo (46. Poulolo), Mareček (65. Šimek), Mašek (75. Ladra) – Pulkrab. Trenér: Kulič.

Slovan Liberec – FK Pardubice 1:0 (1:0)

Branka: 13. Frýdek. Rozhodčí: D. Černý – Volf, Pospíšil – Berka (video). Ž