Pastrňákova 35. branka poslala Boston do prodloužení, následně přišla vytoužená výhra.

Pastrňákova 35. branka poslala Boston do prodloužení, následně přišla vytoužená výhra.

Pastrňák se podílel na obratu Bostonu, který končil sedmizápasovou sérii na domácím ledě, během níž dosud vyhrál jediný duel. Český útočník se stal čtvrtým hokejistou v této sezoně, který dosáhl na metu 80 bodů. Dokázal to v 56. utkání ročníku jako nejrychlejší hráč Bostonu od Adama Oatese v sezoně 1993/94.

Ještě na začátku 59. minuty Bruins prohrávali 2:3, ale při hře bez brankáře Charlie McAvoy nahrál do levého kruhu Pastrňákovi, který střelou z úhlu bez přípravy v čase 58:15 vyrovnal na 3:3. Na Pastrňákově trefě se asistencí podílel i kapitán Brad Marchand, který hrál jubilejní 1000. utkání v NHL.

Pastrňák pak byl jedním z úspěšných střelců v dlouhých nájezdech, které rozhodl až v deváté sérii obránce McAvoy. Hokejistům Dallasu nebylo nic platné, že domácí tým přestříleli 46:28.

Stars před zápasem povolali z farmy Matěje Blümela, do sestavy na utkání se ale třiadvacetiletý český útočník nedostal a na první start v této sezoně NHL tak stále čeká.

V dalších zápasech NHL porazil tým Anaheim Buffalo 4:3, kde se hvězdami zápasu stali hráči Vatrano, McTavish a Benson. Boston porazil Dallas 4:3 po samostatných nájezdech, kde se hvězdami zápasu stali Swayman, McAvoy a Boqvist. Toronto porazilo St. Louis 4:2, kde se hvězdami zápasu stali Matthews, Marner a W. Nylander.

Večer se ještě odehraje zápas mezi Minnesotou a Vancouverem ve 20:00.