Plzeň získala dva góly v posledních minutách a zachránila si bod. České Budějovice se radují z prvních bodů.

Plzeň získala dva góly v posledních minutách a zachránila si bod. České Budějovice se radují z prvních bodů.

Fotbalisté Plzně v pátém kole první ligy doma zdolali po obratu Olomouc 2:1 a vystřídali soupeře na třetím místě tabulky. Hosty poslal do vedení ve 27. minutě Juraj Chvátal, ale ještě v nastavení úvodního poločasu otočili výsledek kapitán Lukáš Hejda a Pavel Bucha po dvou přihrávkách Cadua. V 87. minutě byl vyloučen olomoucký náhradník Lukáš Vraštil.

Západočeši zvítězili ve třetím ligovém a celkově šestém soutěžním utkání za sebou. Sigma nebodovala po sérii tří výher a je čtvrtá.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se ideálně naladili na čtvrtfinále úvodního zápasu závěrečného play off o postup do skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti kazachstánského Tobolu Kostanaj.

Fotbalisté Hradce Králové porazili na svém hřišti Zlín 2:0. Domácí poslal do vedení v první minutě nastavení úvodního dějství obránce Adam Gabriel, který se trefil premiérově v ligové sezoně. Pojistku přidal v 74. minutě další bek Daniel Horák. Zlín se po výhře českých Budějovic nad Bohemians 1905 (3:0) propadl s jediným bodem na poslední místo tabulky, „Votroci“ jsou devátí.

Východočeši navázali na vítězství 5:1 proti českým Budějovicím a na novém stadionu zvládli i druhý zápas. „Ševci“ v nejvyšší soutěži po sobě nevyhráli, stejný počet zápasů nezdolali ani dnešního soupeře.

České Budějovice porazily Bohemians 1905 3:0. První dva góly Jihočechů padly po rohových kopech, v nastaveném čase první půle se prosadil hlavou Qadri Adediran, v úvodu druhé části pak tečoval střelu Jana Suchana Lukáš Havel. V závěru přidal třetí gól Pavel Osmančík.

České Budějovice poprvé v sezoně nejvyšší soutěže bodovaly a Zlínu přenechaly poslední místo. „Klokani“ prohráli druhé kolo po sobě a třetí z posledních čtyř a jsou desátí.

5. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň – Sigma Olomouc 2:1 (2:1)

Branky: 45.+1 Hejda, 45.+3 Bucha – 27. Chvátal. Rozhodčí: Berka – Matoušek, Pečenka – Batík (video). ŽK: Navrátil, Sláma (oba Olomouc). ČK: 87. Vraštil (Olomouc). Diváci: 9114.

Plzeň: Staněk – Hejda, Hranáč, Dweh – Kopic, Bucha, Kalvach, Traoré (73. Vlkanova), Cadu (85. Jirka) – Šulc (74. Kliment) – Durosinmi (62. Chorý). Trenér: Koubek.

Olomouc: Macík – Chvát