Poels zvítězil v patnácté etapě Tour de France, Vingegaard si udržel žlutý trikot.

Poels zvítězil v patnácté etapě Tour de France, Vingegaard si udržel žlutý trikot.

V dnešní 15. etapě cyklistického závodu Tour de France se stal vítězem nizozemský jezdec Wout Poels. Rozhodujícím momentem pro jeho vítězství byl úspěšný únik v závěrečném stoupání. Poels do cíle dorazil s náskokem dvou minut před belgickým jezdcem Woutem van Aertem, třetí místo obsadil Mathieu Burgaudeau z Francie.

V souboji o žlutý trikot se dlouho nic nedělo, až v posledním kopci se pokusil slovinský jezdec Tadej Pogačar zaútočit. Dánský jezdec Jonas Vingegaard se však bez problémů udržel a stále si udržuje náskok deseti sekund před svým slovinským soupeřem.

Ani dnešní etapa se neobešla bez pádů. Zhruba po 40 kilometrech se po kontaktu s fanouškem ocitli na zemi tři pomocníci Vingegaarda – Nathan van Hooydonck, Sepp Kuss a Dylan van Baarle, ale všichni pokračují v závodě.

V pondělí má peloton volný den a v úterý začíná závěrečný týden Tour de France jedinou časovkou letošního ročníku. Jezdci čeká 22,4 kilometru s jednou vrchařskou prémií druhé kategorie mezi Passy a Combloux.

Průběžné pořadí v závodě Tour de France po 15. etapě je následující: 1. Jonas Vingegaard (Dánsko/Jumbo-Visma) 62:34:17, 2. Tadej Pogačar (Slovinsko/SAE Team Emirates) -10 sekund, 3. Enric Rodríguez (Španělsko/Ineos Grenadiers) -5:21, 4. Adam Yates (Velká Británie/SAE Team Emirates) -5:40, 5. Jai Hindley (Austrálie/Bora-hansgrohe) -6:38, 6. Sepp Kuss (USA/Jumbo-Visma) -9:16.