Pokračování reprezentace ve Slovácku odmítá Svědík a usiluje o vytvoření pozitivnější atmosféry.

Pokračování reprezentace ve Slovácku odmítá Svědík a usiluje o vytvoření pozitivnější atmosféry.

V Uherském Hradišti se plánuje pokračovat v současné smlouvě a přivést do klubu další posily. Sportovní ředitel Velič Šumulikoský vyjádřil svůj zájem o zimní posily, jelikož české týmy postoupily do jarní části evropských pohárů a národní tým na mistrovství Evropy.

Podle médií je favoritem na uvolněnou pozici reprezentačního trenéra Ivan Hašek. Bookmakeři dříve označili za největší adepty Svědíka a Miroslava Koubka z Plzně, ale momentálně nelze sázet na nového kouče. O nástupci trenéra Jaroslava Šilhavého se rozhodne v lednu.

Velič Šumulikoský prohlásil, že má stále platnou smlouvu a nechce k tomu dále nic říkat. Má rozjednané posily a sehraje se s kluky třetího ledna. Spekulace ohledně reprezentace ho spíše míjejí. Je pro něj důležité, že může trénovat a dělat svou práci. Ocenil také úspěchy českých klubů v evropských pohárech a gratuloval jim k dosaženým výsledkům.

Velič Šumulikoský souhlasí s trenérem Bohemians 1905 Jaroslavem Veselým, že některá média vytvářejí v českém fotbale zbytečně negativní emoce. Přeje si, aby bylo více pozitivních a aby se neustále nekladly příliš velké nároky. Chce, aby byl český fotbal pozitivnější a aby se více chválil místo šíření nenávisti a závisti.