Policie vypisuje pátrání po muži, který vhozením dělobuchů mezi fanoušky Slávie způsobil incident. Záznam byl zveřejněn.

Policie vypisuje pátrání po muži, který vhozením dělobuchů mezi fanoušky Slávie způsobil incident. Záznam byl zveřejněn.

V nedávné době se v Praze odehrálo fotbalové derby mezi týmy Sparta a Slavia. Bohužel, tato událost byla poznamenána nebezpečným a nezodpovědným chováním některých fanoušků.

Během zápasu došlo k incidentu, kdy neznámý muž hodil dvě dělobuchy mezi slávistické fanoušky. Tyto dělobuchy explodovaly a způsobily paniku mezi diváky. Jeden muž utrpěl popáleniny na ruce a jeho syn byl poraněn v obličeji. Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo, ale tato událost mohla mít mnohem horší následky.

Policie zveřejnila kamerový záznam, na kterém je podezřelý muž zachycen. Vyzývá veřejnost, aby pokud poznáváte tohoto muže nebo máte jakékoli důležité informace k této události, okamžitě je nahlásili na linku 158.

Tento incident vyvolal také reakci ze strany Ligové fotbalové asociace. Disciplinární komise udělila vysoké pokuty oběma pražským klubům. Sparta musí zaplatit rekordní pokutu ve výši 600 tisíc korun za výtržnosti svých fanoušků. Slavia dostala pokutu ve výši 400 tisíc korun za nevhodné chování svých příznivců a nedostatečnou kontrolu pořadatelských povinností.

Je důležité si uvědomit, že takovéto chování není akceptovatelné a ohrožuje nejen bezpečnost ostatních diváků, ale také pověst fotbalového sportu. Je třeba, aby se klubové vedení, fanoušci a policie spojili a udělali maximum pro zajištění bezpečnosti na stadionech.

Doufejme, že tento incident bude důrazným signálem pro všechny zúčastněné strany, aby se podobné situace již neopakovaly. Fotbal by měl být zábavným a sportovním zážitkem pro všechny fanoušky, bez ohrožení jejich životů a zdraví.