Premiéra českého hokejisty Čvančary v Německu s gólem po 135 vteřinách a radost trenéra

Premiéra českého hokejisty Čvančary v Německu s gólem po 135 vteřinách a radost trenéra

Tomáš Čvančara, český útočník ve věku 22 let, se nedávno připojil k německému týmu Borussia Mönchengladbach. Ve svém třetím minutě na hřišti si Čvančara vytvořil šanci a hlavou otevřel skóre zápasu. Jeho přestup do bundesligy z pražské Sparty se ukázal jako správné rozhodnutí, protože díky němu tým zvítězil 2:1.

„Týmu byl potřeba jasný střelec, který bude vysoko ve statistikách střelců. Potřebovali jsme hráče, kterého nikdo neodstaví od míče a který se umí prosadit ze všech pozic. A Tomáš to jasně dokazuje,“ řekl trenér Borussie Gerardo Seoane.

Čvančara začal svou druhou zahraniční angažmá skvěle. V roce 2019 hrál v italském Empoli v mládežnickém týmu do 19 let. Před dvěma lety přestoupil do Sparty z Jablonce a v dresu Sparty vstřelil 24 soutěžních gólů. V minulé sezoně přispěl 12 ligovými góly k prvnímu titulu Sparty po devíti letech, i když kvůli zranění nehrál v závěru sezony.

Tomáš Čvančara je talentovaným mladým hráčem, který se rychle prosazuje na mezinárodní scéně. Jeho přestup do Borussie Mönchengladbach je dalším krokem v jeho kariéře a fanoušci mají velká očekávání. Doufejme, že se mu bude dařit a že bude pokračovat ve svých skvělých výkonech.