Rozhodčí správně posoudil jasnou penaltu, ale neuznal gól Slavie, tvrdí Švancara.

Rozhodčí správně posoudil jasnou penaltu, ale neuznal gól Slavie, tvrdí Švancara.

Po několika zápasech v české fotbalové lize se začínají objevovat různé hodnocení týmů a jejich výkonů. Je však důležité si uvědomit, že každý zápas je jiný a nelze jednoduše soudit, že někdo je na vzestupu a někdo naopak upadá.

Plzeňský trenér Miroslav Koubek po prohře se Spartou na Letné prohlásil, že Sparta je o rok dál než jeho mužstvo. Tím myslel, že Sparta má stabilizovaný kádr, široký výběr hráčů a dobrou formu. Nicméně, tato slova by neměla být brána příliš vážně, protože každý zápas je unikátní.

Sparta je doma silnější než dříve, což je zásluhou realizačního týmu. Mají hráče, kteří jsou schopni individuálními výkony rozhodnout zápas. Pokud by se hrálo v Plzni, mohlo být všechno jinak. Stačilo by, kdyby hosté vyrovnali, ale Vitík skvěle hlavičkoval a hodnocení by bylo jiné.

Teplice použily stejnou taktiku jako Slavia, která je na ni připravena. Chtějí jí znepříjemnit hru a nepokropí ji hřiště. Statistiky o promarněných minutách jsou děsivé. Týmy se budou snažit znemožnit Slavii hrát její technický fotbal a použijí veškeré dovolené prostředky.

Slavia nakonec dala gól, ale nebyl uznán pro ofsajd hráče, který byl faulován. Rozhodčí správně ponechal výhodu, kterou Slavia využila. Teplice mohly dokonce vyhrát, kdyby proměnily penaltu. Mladý hráč Tadeáš Vachoušek je talentem českého fotbalu a doufám, že si to nehodí za hlavu a bude se dál snažit.

V Karviné se vrátil slovenský trenér Juraj Jarábek a hned dal Liberci pět gólů. Výměna trenéra často funguje a nastolí se jiná atmosféra. Nicméně, říkat, že Karviná se dostala z nejhoršího, by bylo přehnané. Liberec se však zvedne.

Je důležité neztrácet víru a vytrvat i v těžkých chvílích. Každý tým může procházet krizí, ale důležité je najít způsob, jak se zvednout a pokračovat dál.