Rušení zápasů Fortuna:Ligy kvůli sněhové kalamitě

Rušení zápasů Fortuna:Ligy kvůli sněhové kalamitě

Nepříznivé počasí zasáhlo fotbalovou ligu a způsobilo odklady několika zápasů. Z původních pěti duelů dnešního programu se dohrává pouze utkání mezi Olomoucí a Slováckem, které se odehraje od 15:00. Zápas mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové byl odložen již v pátek. V neděli jsou v plánu zápasy mezi Pardubicemi a Spartou a Zlínem a Slavií. Náhradní termíny pro odložené zápasy určí LFA v nejbližších dnech.

Liga fotbalu byla zasažena vlnou odkladů zápasů kvůli nepříznivému počasí, takovou situaci si pamatuje jen málokdo. Podle LFA se všechny domácí kluby snažily udělat maximum pro to, aby se zápasy mohly odehrát. Na všech stadionech byly spuštěny systémy vytápění a zaměstnanci klubů se snažili udělat vše, co bylo v jejich silách. Extrémní podmínky však neumožňují odehrání utkání.

Jablonec spustil vytápění trávníku již 22. listopadu, ale tentokrát byly přívaly sněhu větší. Sníh se pomalu odtává, ale stále přibývá. Na trávník nelze vjet s technikou, protože je podmáčený. Podobně to vypadá i na stadionu Bohemians, kde pracovníci odstraňovali sníh z trávníku. Hrací plocha však byla prohlášena za nezpůsobilou.

Mladá Boleslav také neunikla přívalům sněhu. Odklízení sněhu není možné kvůli pokračujícímu sněžení. O náhradním termínu se rozhodne nejdříve v pondělí. Mladá Boleslav má ve středu hostit zápas proti Plzni.

Poslední velké odklady zápasů kvůli nepříznivému počasí fotbalová liga zažila před nástupem vyhřívaných trávníků. V březnu 2005 se neuskutečnilo hned šest z osmi zápasů 18. kola a hrálo se jen na stadionech s vyhřívanými terény. Sparta tehdy přivítala Blšany a Jablonec hostil Slovácko.

V únoru 2006 byl start jarní části ochuzen o tři duely. Kvůli nezpůsobilému stavu hracích ploch byla odložena utkání Olomouc – Plzeň, Ostrava – Most a Blšany – Mladá Boleslav.

V posledních letech se kvůli nepřízni počasí a špatnému stavu terénu v původním termínu neodehrály maximálně jednotlivé zápasy. V minulé sezóně byl v březnu odložen duel Jablonce se Slováckem.