Šádek: Plzeňský rozpočet zůstane stabilní, žádné výprodeje ani nesmyslné nákupy

Šádek: Plzeňský rozpočet zůstane stabilní, žádné výprodeje ani nesmyslné nákupy

Západočeský klub se na nedávné tiskové konferenci vyjádřil k plánům na budoucnost. Klub chce věnovat více pozornosti mladým hráčům a dát jim v A-mužstvu větší prostor. Předseda představenstva Adolf Šádek uvedl, že rozpočet klubu bude vyrovnaný a nebudou probíhat žádné markantní změny ve smyslu zvyšování nebo snižování rozpočtu. Noví zahraniční majitelé, rakousko-švýcarská podnikatelská skupina FCVP GmbH, mají zkušenosti z působení v rakouských a švýcarských klubech.

Šádek také zdůraznil, že klub se bude snažit optimalizovat své fungování a být soběstačný. Cílem je mít zdravý klub, který bude schopen fungovat bez větších rizik. Noví akcionáři jsou garantem toho, že klub bude i nadále fungovat bez spekulací o jeho existenci.

Příchod nových vlastníků nezmění klubové ambice. Cílem je stále hrát o nejvyšší příčky a účastnit se evropských pohárů. Martin Dellenbach, který působí v rakouských klubech Hartberg a Lafnitz, bude spolupracovat s Plzní především na mládežnické úrovni. Klub chce být stanicí pro talenty z regionu, Rakouska i dalších zemí.

Plzeň se také zaměří na poskytování prostoru mladým hráčům, ale to neznamená, že se starší a zkušenější hráči budou vyřazovat. Klub chce najít rovnováhu mezi mladými a zkušenými hráči.

Celkově se zdá, že noví vlastníci mají jasnou vizi a plány pro klub. Jejich příchod by měl přinést stabilitu a dlouhodobou perspektivu pro Viktorku Plzeň.