Schick přispěl k rekordní výhře Bayeru, „Kladiváři“ utrpěli porážku a Souček odehrál jen krátkou dobu.

Schick přispěl k rekordní výhře Bayeru, „Kladiváři“ utrpěli porážku a Souček odehrál jen krátkou dobu.

V Bundesliga se hraje již 22. kolo a na obhájce titulu Bayernu Mnichov se směje štěstí. Svěřenci Xabiho Alonsa vedou tabulku s osmibodovým náskokem před druhým Leverkusenem. Bavorský velkoklub se v neděli utká s Bochumem.

V minulém kole Leverkusen otevřel skóre v nastavení prvního poločasu a náskok zdvojnásobil v 81. minutě. Domácí sice stihli snížit, ale Leverkusen si připsal důležité vítězství. Stejně tak zvítězil i třetí Stuttgart, který porazil Darmstadt 2:1. Pavel Kadeřábek odehrál 91 minut za Hoffenheim, který stále čeká na výhru.

Čtvrtý Dortmund remizoval na hřišti Wolfsburgu 1:1. Borussia poslala do vedení Füllkrug, ale domácí dokázali vyrovnat. Mohuč pod vedením nového trenéra Henrikssona získala druhé vítězství v řadě, když porazila Augsburg 1:0.

V anglické Premier League pokračuje trápení West Hamu, který prohrál 0:2 na hřišti Nottinghamu. Liverpool zvítězil na hřišti Brentfordu 4:1 a udržuje se na čele tabulky. Arsenal deklasoval Burnley 5:0 a navázal pátým vítězstvím v řadě.

Tottenham doma prohrál s Wolverhamptonem 1:2, zatímco Aston Villa zvítězila na hřišti Fulhamu 2:1. V dalších zápasech Newcastle remizoval s Bournemouthem 2:2.

Liverpool vede tabulku Premier League, následovaný Arsenalem a Manchester City. West Ham se nachází na osmém místě.

Celkově se jedná o zajímavé výsledky a tabulky, které ukazují na zajímavou a vyrovnanou soutěž v obou ligách. Budeme sledovat, jak se bude dále vyvíjet boj o titul a o udržení se v lize.