Baník Ostrava zvítězil v Boleslavi, Jablonec porazil Dynamo pěti góly.

Baník Ostrava zvítězil v Boleslavi, Jablonec porazil Dynamo pěti góly.

Ostravský trenér Hapal udělal čtyři změny ve sestavě proti Plzni, které se ukázaly jako úspěšné. Obránci Juroška s Blažkem, záložník Šín a útočník Adediran se ukázali jako klíčoví hráči v zápase. Adediran, nigerijská posila z Českých Budějovic, se trefil v 17. minutě a zaznamenal svůj třetí ligový gól v sezoně. Domácí sice vyrovnali, ale Baník si ve 42. minutě vzal vedení zpět díky střele Adedirana.

Hosté navíc ve druhé minutě nastavení přidali pojistku a zvýšili na 3:1. Tým Baníku tak získal důležité body a potvrdil svou dobrou formu. Naopak tým Jablonce porazil Dynamo České Budějovice 5:2. Hráči Jablonce se blýskli skvělými výkony a zápas ovládli. Nebyla, Tekijaški, Martinec a další hráči se postarali o výhru týmu.

Pardubice remizovaly s Teplicemi 1:1. Zlatohlávek otevřel skóre už v první minutě, ale Teplice dokázaly vyrovnat až v závěru zápasu. Chaloupek zajistil hostům důležitý bod. Olomouc remizovala s Hradcem Králové bez branek. Obě mužstva se dlouho nedokázala prosadit a zápas skončil nerozhodně.

Celkově bylo 21. kolo první fotbalové ligy plné zajímavých momentů a gólů. Týmy ukázaly svou bojovnost a odhodlání získat body. Fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a napínavé souboje o postup do evropských pohárů.