Slavia úspěšně překonala Zlaté Moravce při generálce

Slavia úspěšně překonala Zlaté Moravce při generálce

Slavia Praha a Teplice vyhrály své generálky před jarní částí ligy. Slavia porazila Zlaté Moravce 4:1, zatímco Teplice rozdrtily Duklu Praha 5:0. Obě vítězné týmy předvedly skvělý výkon a potvrdily svou připravenost na nadcházející zápasy.

Slavia věnuje výtěžek z utkání na nákup terénních sanitek a dalšího zdravotnického vybavení pro válečnou Ukrajinu. Původně plánovali odehrát generálku proti Slovanu Bratislava, ale kvůli jejich zahraničnímu soustředění se rozhodli změnit plány. Ruské kluby byly vyřazeny ze soutěží UEFA po začátku invaze na Ukrajinu, takže evropské týmy s nimi nehrají ani přípravné zápasy.

Slavia začala zápas velmi silně a již v první půli rozhodla o vítězství. Mezi 20. a 27. minutou se trefili tři ofenzivní hráči Lukáš Provod, Mojmír Chytil a Václav Jurečka. Poté se za favorita prosadil střídající Ivan Schranz. Druhá půle skončila nerozhodně, ale Slavia si udržela vedení a zvítězila 4:1.

Teplice také předvedly skvělý výkon ve své generálce proti Dukle Praha. V první půli se gólově neprosadily, ale po přestávce rozstřílely soupeře a vstřelily pět branek. Daniel Fila otevřel skóre po brejku, poté dvakrát skóroval střídající Muhammad Jásir. Další branky přidali Trubač a Čerepkai. Teplice tak zaznamenaly výhru 5:0.

Oba týmy ukázaly, že jsou dobře připravené na nadcházející jarní část ligy. Slavia Praha vstoupí do jarní části domácím zápasem proti Jablonci, zatímco Teplice budou hrát proti druhému týmu druhé ligy. Oba týmy doufají, že si udrží svou formu a budou pokračovat ve vítězných výsledcích.