Slovenští fotbalisté utrpěli trapas po inkasovaném gólu od Rakušanů pouhých šest sekund po výkopu.

Slovenští fotbalisté utrpěli trapas po inkasovaném gólu od Rakušanů pouhých šest sekund po výkopu.

Rakušané předvedli na bratislavském Tehelném poli nevídaný vstup do utkání. Baumgartner se hned po rozehrávce rozběhl na bránu, přešel přes tři protihráče a přízemní střelou z 25 metrů překvapil gólmana Dúbravku.

„Baumgartner prošel velmi rychle, vystřelil a měl i trochu štěstí, že míč spadnul a zrychlil. Přesto jsme pak byli pořád ve hře,“ poznamenal po zápase Dúbravka.

Slováci, za které nastoupili i sparťan Haraslín a střídající slávista Tomič s libereckým Tuptou, skórovat nedokázali a pod italským koučem Calzonou utrpěli druhou domácí porážku. V 83. minutě navíc přidal pojistku Weimann.

V duelu Irsko – Belgie branka nepadla i proto, že domácí Ferguson neproměnil v první půli penaltu. „Rudí ďáblové“ udrželi neporazitelnost i v 11. zápase pod vedením kouče Tedesca.

Trapas slovenských fotbalistů se stal v nedávném zápase proti Rakousku, kdy už po šesti sekundách od výkopu inkasovali gól. Rakouský hráč Baumgartner se rozběhl na bránu, překonal tři protihráče a střelou z 25 metrů překvapil slovenského brankáře Dúbravku.

Slovenský tým, ve kterém nastoupili i hráči jako Haraslín, Tomič nebo Tupta, nedokázal odpovědět a pod taktovkou italského trenéra Calzony utrpěli druhou domácí porážku. V závěru zápasu pak ještě rakouský tým pojistil své vedení brankou Weimanna.

V jiném zápase mezi Irskem a Belgii se žádný gól nedostavil, především díky tomu, že domácí hráč Ferguson neproměnil penaltu v první půli. Irsko si tak udrželo neporazitelnost i ve 11. zápase pod vedením trenéra Tedesca.

Tento neobvyklý začátek zápasu mezi Slovenskem a Rakouskem jistě zaujal fanoušky fotbalu a bude ještě dlouho diskutován. Je to dokonce jeden z nejrychlejších gólů v historii fotbalu a určitě se do kronik sportovních událostí zapsal.