Sparta a Slavia získaly nečekaný náskok, Fukal očekává, že se boj o titul soustředí na ně.

Sparta a Slavia získaly nečekaný náskok, Fukal očekává, že se boj o titul soustředí na ně.

Titul v české fotbalové lize se zdá být letos vyhrazený pouze třem týmům – Spartě Praha, Slavii Praha a Zlínu. Sparta si drží první pozici, ale Zlín jí nedávno pohodovou výhrou usnadnil cestu k vítězství. Slavia přes obrovskou převahu jen těžko porazila poslední České Budějovice.

Sparta a Slavia mají oba silné hráčské kádry a velkou kvalitu, takže není předpoklad, že by se dostaly do velké krize. Zlín se naopak snaží dobře bránit a udržet nulu co nejdéle.

V nedávném zápase mezi Spartou a Zlínem se objevila kontroverze ohledně vyloučení sparťanského obránce Tomáše Wiesnera. Rozhodčí na hřišti to jako faul na červenou kartu neposoudil a VAR ho neopravil. Komise rozhodčích však později uvedla, že Wiesner měl být skutečně vyloučen.

Slavia měla přes obrovskou převahu jen málo zakončení, i když měla mnoho příležitostí. Je otázkou, zda hráči přebírají osobní odpovědnost za dokončení akcí.

Jablonec získal tři body díky dvěma gólům hlavou od Miloše Kratochvíla, který se při jednom gólu dokonce narazil do tyče. Tato obětavost a odvaha hráče může mít velký vliv na výsledky týmu v dalších zápasech.

Sněhové podmínky ovlivnily několik stadionů, což je v této roční době očekávané. Hrát na nevyhřívaných trávnících je nepříjemné a může ohrozit zdraví hráčů. Termíny zápasů se však neustále ubývají, a tak je otázkou, co je prioritou – evropské soutěže nebo kvalita hřiště.