Sparta demolishes Slovácko with five goals, with new Ecuadorian signing joining in the second half.

Sparta demolishes Slovácko with five goals, with new Ecuadorian signing joining in the second half.

V neděli 24. října 2021 se odehrálo 8. kolo první fotbalové ligy, ve kterém se střetly týmy Sparta Praha a 1. FC Slovácko. Zápas se konal na stadionu Letná v Praze a skončil výrazným vítězstvím Sparty s konečným skóre 5:0.

Sparta Praha se ujala vedení již v 11. minutě, kdy se trefil Birmančevič. O deset minut později zvýšil na 2:0 Wiesner a ještě do konce prvního poločasu přidal třetí gól Haraslín. V prvním poločase tak Sparta dominovala a šla do kabin s pohodlným náskokem.

Ve druhém poločase pokračovala Sparta v útočné hře a v 70. minutě se Birmančevič podruhé prosadil, tentokrát hlavou. V závěrečné fázi utkání přidal pátý gól Olatunji, který tak potvrdil suverénní výhru Sparty.

Rozhodčím zápasu byl Větěčka, asistovali mu Nádvorník a Kubr. Video rozhodčího byl Machálek. V průběhu zápasu byli uděleny žluté karty hráčům Valenta a Doski z týmu Slovácko.

Na stadionu se sešlo 17 039 diváků, kteří mohli vidět pěknou fotbalovou podívanou a výhru domácího týmu.

Sestavy obou týmů byly následující:

Sparta Praha: Vindahl – Sørensen (61. Vitík), Panák, Krejčí – Wiesner (71. Preciado), Sadílek, Kairinen (61. Laci), Ryneš – Birmančevič, Haraslín (71. Pešek) – Kuchta (61. Olatunji). Trenér: Priske.

1. FC Slovácko: Heča – Kadlec, Srubek (79. Kalabiška), Reinberk – Sinjavskij, Valenta (68. Daníček), Trávník, Doski – Mihálik (35. Kim Sung-pin), Holzer (68. Juroška) – Vecheta (79. Cicilia). Trenér: Svědík.

Trenérem Sparty je Václav Priske a trenérem Slovácka je Martin Svědík.

Vítězstvím 5:0 si Sparta Praha připsala další tři body do tabulky a upevnila si tak své postavení v první fotbalové lize. Naopak tým Slovácka utrpěl vysokou porážku a bude se muset snažit zlepšit své výkony v dalších zápasech.