Sparta dominuje a udržuje čisté konto proti Slavii

Sparta dominuje a udržuje čisté konto proti Slavii

Sparta Praha zaznamenala výrazné vítězství nad Jabloncem, když mu v prvním poločase nastřílela pět gólů. Otázkou je, zda byla Sparta tak skvělá, nebo Jablonec tak tragický. Odpověď je, že oba faktory se na výsledku podílely. Sparta je momentálně ve skvělé formě a její výkony jsou dominantní. Na druhou stranu, Jablonec předvedl velmi slabou obranu, která nedokázala najít žádnou omluvu.

Slavia Praha zvítězila nad Mladou Boleslaví díky vlastnímu gólu soupeře. I když se jedná o náhodný gól, pro Slavii je to cenné vítězství, protože udržela čisté konto a zvládla zápas.

Plzeň má nového lídra Pavla Šulce, který vstřelil tři góly v utkání proti Českým Budějovicím. I když se jedná o obdivuhodný výkon, je třeba si uvědomit, že bránění domácích bylo tragické. Plzeň vyhrála venku 5:2, což vypadá velmi dobře, ale je třeba brát v úvahu i slabou obranu soupeře.

Gól Traorého skoro z poloviny hřiště byl skvělým výkonem a takové trefy jsou vždy úžasné. Je to důkaz fotbalové vyspělosti a schopností hráčů. I když předcházela špatná rozehrávka brankáře, Traorého reakce si zaslouží pochvalu.

Dva stopeři si vstřelili vlastní gól. Poulolo z Mladé Boleslavi rozhodl utkání proti Slavii, zatímco Halinský z Pardubic snížil výhru nad Karvinou. Obě situace byly zbytečné a mohly být předejít. Je třeba si uvědomit, že koncentrace a připravenost na situace jsou velmi důležité.

Bohemians opět prohráli, tentokrát s Teplicemi. Přesto je vidět, že se jedná o dobře vedený tým, který má jasný systém a ví, jak hrát. Slovácko není lehký soupeř a i když možná bylo trochu zpomaleno vyřazením z evropské soutěže, musí Bohemians vytrvat a pokračovat ve svém vývoji.

Hradec Králové přišel o remízu v Ostravě kvůli chybám v obraně. Rozhodující gól přišel ve 92. minutě po špatné práci obrany. Je třeba si uvědomit, že každá akce je důležitá a není vhodné podcenit žádnou situaci. Koncentrace a pevný šik jsou klíčové.

Baník Ostrava se zakončením utkání proti Hradci Králové nevyznamenal. Hráči nešli do něj ve velkém počtu a nebyli schopni se bránit. Hradec přišel o zasloužený bod.