Sparta srovnala skóre v derby díky penaltě v 101. minutě; kapitáni byli vyloučeni po rvačce a nedohráli zápas.

Sparta srovnala skóre v derby díky penaltě v 101. minutě; kapitáni byli vyloučeni po rvačce a nedohráli zápas.

Ve slávistické základní sestavě překvapivě nastoupil kapitán Bořil, který si po nedávném návratu na trávník po operaci připsal v předchozím průběhu sezony jen tři starty a poslední dva soutěžní zápasy z osobních důvodů vynechal.

Dvaatřicetiletý obránce se představil v derby poprvé od předloňského října, kdy si na Letné způsobil zranění. Nečekaně jen na lavičce Sparty začal nejlepší ligový střelec Haraslín.

V první půli se hrál před více než 19 tisíckami diváků velmi opatrný fotbal a ani jeden z rivalů si za úvodních 45 minut nevytvořil žádnou gólovou šanci. Letenští začali náporem, sevřeli soupeře před jeho vápnem, ale střeleckou možnost z toho nevytěžili.

Po čtvrt hodině po Rynešově centru hlavičkoval o kousek nad Kuchta, který v minulosti hrával za Slavii, a domácí fanoušci na něj pískali při každém kontaktu s balonem.

Na opačné straně se Schranz po dobré kombinaci dostal až před gólmana Vindhala, dánský brankář však dobře vyběhl a zmenšil střelecký úhel.

Do druhého dějství poslal slávistický trenér Trpišovský místo Douděry na trávník Masopusta. V 55. minutě si po rychlém útoku vyměnil Tijani balon s Jurečkou, Preciado ho ve vápně trefil a sudí Szikszay nařídil penaltu, kterou mu následně potvrdil i videorozhodčí.

Jurečka z penalty nezaváhal stejně jako v minulém kole v Pardubicích, kde rozhodl o výhře 1:0. Nejlepší střelec minulého ligového ročníku si připsal třetí branku v této sezoně nejvyšší soutěže a všechny z nich z pokutových kopů.

Sparťané mohli poměrně rychle odpovědět, domácí ale velký závar ve vlastním vápně a Sörensovou šanci v 61. minutě přestáli. Poté Birmančevič vypálil o kousek vedle. V 80. minutě na druhé straně Vindahl vyrazil Jurečkův pokus na roh.

S blížícím se koncem se na trávníku množily souboje a fauly a závěr se rozhodčímu Szikszayovi vymkl z rukou. V 88. minutě se po Chytilově nedovoleném zákroku na Vindahla strhla na trávníku strkanice a do drsné potyčky se dostali kapitáni Bořil s Krejčím. Oba od sudího dostali červenou kartu. Nervozita se přenesla i mezi lavičky a do hlediště.

V devítiminutovém nastavení hosté vyvinuli velký tlak, ale zdálo se, že slávisté už vedení udrží. V osmé minutě po brejku překonal Vindhala střídající Chytil, videorozhodčí se