Sparta utrpěla porážku v Mladé Boleslavi, Plzeň ztratila body proti Karviné

Sparta utrpěla porážku v Mladé Boleslavi, Plzeň ztratila body proti Karviné

V neděli 13. prosince se odehrálo 13. kolo první fotbalové ligy, ve kterém se střetli týmy FK Mladá Boleslav a Sparta Praha. Zápas skončil vítězstvím domácího týmu Mladé Boleslavi se skóre 3:1.

První branku vstřelil ve 24. minutě zápasu Kušeij z týmu Mladá Boleslav. O pár minut později, v 29. minutě, se podařilo Sparťanům vyrovnat díky gólu Peška. Nicméně, ještě před koncem prvního poločasu se Mladé Boleslavi podařilo skórovat podruhé, tentokrát díky Matějovskému, a tak šli do druhého poločasu s vedením 2:1.

Ve druhém poločase se oba týmy snažily o další branky, ale jediným střelcem byl hráč Mladé Boleslavi Jawo, který v 87. minutě zvýšil skóre na konečných 3:1 pro domácí tým.

Rozhodčím zápasu byl Černý, asistovali mu Hájek a Hurych. Video rozhodčí byl Větečka. V týmu Sparty dostali žlutou kartu Kuchta, Ryneš a Sejk.

Na stadionu se sešlo 5000 diváků, ačkoli byly vstupenky vyprodány.

Sestavy obou týmů byly následující:

FK Mladá Boleslav: Trmal – Kadlec, Suchý, Karafiát, Fulnek – Sakala, Matějovský (64. Poulolo) – Kušeij, Mareček (72. Ladra), Solomon (72. Jawo) – Hilál. Trenér: Kulič.

Sparta Praha: Vindahl – Gomez, Panák (77. Sejk), Sørensen – Wiesner, Laci, Sadílek (59. Kairinen), Pešek (59. Ryneš) – Karabec (77. Ševčík), Birmančevič (64. Olatunji) – Kuchta. Trenér: Priske.

Dalším zápasem tohoto kola bylo utkání mezi týmy Viktoria Plzeň a MFK Karviná. Zápas skončil vítězstvím Karviné s jedinou brankou vstřelenou v 76. minutě Čavošem.

Rozhodčím zápasu byl Starý, asistovali mu Ratajová a Arnošt. Video rozhodčím byl Kocourek. Na stadionu se sešlo 8418 diváků.

Sestavy obou týmů byly následující:

Viktoria Plzeň: Baier – Hejda, Hranáč, Jemelka – Jirka (60. Kopic), Bucha (79. I. Traoré), Kalvach, Mosquera (60. Cadu) – Šulc (79. Sýkora) – Kliment (60. Vydra), Chorý. Trenér: Koubek.

MFK Karviná: Holec – A. Traoré (70. Budínský), Krčík, Bederka, Fleišman – Boháč, Moses (85. Žák) – Memiš, Čavoš (85. Antovski), Iván (63. Bartl) – Akinyemi (85. Ezeh). Trenér: Jarábek.

Těšíme se na další zápasy a sledujte náš web pro další informace o fotbalové lize!