Sparta vítězí i přes oslabení a Karabec se střelecky prosadil

Sparta vítězí i přes oslabení a Karabec se střelecky prosadil

V neděli 24. října se odehrálo 11. kolo první fotbalové ligy, ve kterém se střetli týmy FC Hradec Králové a Sparta Praha. Zápas se konal na stadionu FC Hradec Králové a skončil vítězstvím Sparty Praha se skóre 3:1.

První branku zápasu vstřelil hráč Sparty Karabec v 15. minutě, a to po přihrávce od Ladislava Krejčího II. O dalších 19 minut později se Karabec znovu prosadil a zvýšil vedení Sparty na 2:0. V 64. minutě se podařilo hráči Hradce Králové Pilařovi snížit na 2:1, ale o sedm minut později Kuchta zvýšil náskok Sparty na konečných 3:1.

Rozhodčím zápasu byl Hocek, asistovali mu Kříž a Machač. Video rozhodčí byl Starý. Trenérem FC Hradec Králové je Kotal, zatímco trenérem Sparty je Priske.

Diváci se na stadionu sešlo 9300, což znamenalo vyprodaný stadion. Hráčem zápasu byl vyhlášen Karabec, který se dvěma brankami podílel na vítězství Sparty.

Sestavy obou týmů byly následující:

FC Hradec Králové: Bajza – Klíma, Ševčík, Čihák, Horák – Kodeš (70. Kučera), Dančák (46. Hais) – Harazim (46. Rada), Ladislav Krejčí I (83. Šašinka), Pilař – Vašulín. Trenér: Kotal.

Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sørensen, Ladislav Krejčí II – Preciado (67. Wiesner), Sadílek (84. Laci), Kairinen, Zelený – Karabec (67. Pešek), Haraslín (15. Kuchta, 84. Sejk) – Olatunji. Trenér: Priske.

Tým Sparty měl ve srovnání s Hradcem Králové větší počet žlutých karet, a to celkem 19, zatímco hráči Hradce Králové obdrželi pouze jednu žlutou kartu.

Zápas byl velmi vyrovnaný a diváci se mohli těšit na kvalitní fotbalovou podívanou. Sparta Praha si z tohoto zápasu odnáší tři body a posouvá se v tabulce první ligy výše. Naopak FC Hradec Králové zůstává na nižších příčkách tabulky.