Sparta zamítla nabídku na přetáhnutí Rosického, soustředí se na práci na Letné.

Sparta zamítla nabídku na přetáhnutí Rosického, soustředí se na práci na Letné.

Bývalý český reprezentant Tomáš Rosický se v současné době nachází ve funkci sportovního ředitele fotbalového klubu AC Sparta Praha. Tuto pozici zastává od prosince 2018. Rosický se původně rozhodl pracovat ve Spartě, protože měl k tomuto klubu silné citové pouto. Nicméně, jeho ambice se postupem času rozvíjely a dostal nabídku na pohovor do velkého klubu.

Přestože tato nabídka byla lákavá, Rosický ji odmítl, protože měl rozpracovanou práci ve Spartě. Nicméně, tato nabídka ho trochu změnila a ovlivnila jeho myšlení. Rosický je hrdý na to, co se mu podařilo ve Spartě vybudovat, i když to nebylo vždy snadné. Po třetím roce ve funkci se lidé začali obracet proti němu, zejména poté, co Sparta prohrála finále domácího poháru s týmem Slovácko.

Rosický se rozhodl sejít se s majitelem klubu Danielem Křetínským a tehdejším generálním ředitelem Františkem Čuprem. Řekl jim, že pokud si myslí, že je nejlepší řešení skončit, protože nezmění svou strategii, tak skončí. Nicméně, majitel a generální ředitel ho požádali, aby našel nového trenéra a pokračoval ve své práci.

Spartu před dvěma lety převzal Dán Brian Priske a pod jeho vedením klub získal první titul od roku 2014. Nicméně, v minulém roce v srpnu Sparta vypadla ve 3. předkole Ligy mistrů na penalty s týmem FC Kodaň.

Rosický stále považuje svou práci ve Spartě za nedokončenou. Jeho cílem je vrátit Spartu do Ligy mistrů. V aktuální sezóně Sparta vedou neúplnou tabulku o pět bodů před rivaly Slavií. V únoru je čeká úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy s týmem Galatasaray Istanbul a čtvrtfinále domácího poháru proti Slavii.

Rosického současná role je psychicky náročnější než ta hráčská. Před zápasy cítí určité napětí a nervozitu, což miluje. Jakmile tento pocit ztratí, tak skončí. Původně si myslel, že ve funkci sportovního ředitele bude mít lepší pohled na věc, ale stále se cítí bezmocný a často je nervózní.