Sparta získala gambijského reprezentanta za 32 milionů korun

Sparta získala gambijského reprezentanta za 32 milionů korun

James Gomez je gambijský fotbalista, který od roku 2020 působí v dánském klubu Horsens. Je to 189 centimetrů vysoký střední obránce, který si v dánském týmu připsal 80 soutěžních startů. Bohužel, v minulé sezoně s týmem sestoupil z nejvyšší soutěže.

Gomez také reprezentuje Gambii a dosud odehrál 14 utkání, ve kterých zaznamenal jeden gól. Jeho talent a schopnosti si všimlo vedení pražské Sparty, které ho přivedlo jako jednu ze svých letních posil. Za jeho přestup zaplatí Horsensu 10 milionů dánských korun, což je přibližně 32 milionů českých korun.

James Gomez je již pátou letní posilou Sparty. Vedle něj do klubu přišli také záložníci Michal Ševčík a Veljko Birmančević, slovenský brankář Jakub Surovčík a nigerijský útočník Victor Olatunji. Tito hráči mají nahradit Tomáše Čvančaru, který odešel do bundesligového Mönchengladbachu.

„James je mladý talentovaný hráč, který ve svém věku už má 14 startů za národní tým. Má fyzické předpoklady a schopnost konstruktivně přispět do útočné fáze. Vidíme v něm potenciál, který chceme rozvíjet,“ uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Příchod Jamese Gomeze do Sparty představuje posílení obrany a zároveň investici do mladého talentu. Fanoušci mají nyní velká očekávání a doufají, že se Gambijec brzy zapíše mezi opory týmu.