Sparta získala norského reprezentanta za 50 milionů

Sparta získala norského reprezentanta za 50 milionů

Sparta Praha, jedno z nejznámějších fotbalových mužstev v České republice, oznámila příchod dalšího hráče do svého týmu. Jedná se o norského záložníka Markuse Solbakkana, který přestoupil z dánského klubu FC Kodaň. Informace o této posilě byla zveřejněna na internetových stránkách Sparty.

Podle spekulací médií zaplatila Sparta za Solbakkena přibližně 50 milionů korun. Tato částka svědčí o tom, že klub má velkou důvěru v jeho schopnosti a vidí v něm potenciál pro další rozvoj. Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický uvedl, že Solbakken je hráčem ve velmi dobrém věku a jeho styl hry se hodí do týmu Sparty. Je technicky zdatný, plní taktické pokyny a má velký akční rádius na hřišti.

Solbakken se se Spartou setkal již předloni v létě v kvalifikaci Evropské konferenční ligy, kde Sparta překvapivě vypadla se Stavangerem. Solbakken nastoupil v obou zápasech v základní sestavě a v domácí odvetě přispěl k výhře Vikingu 2:1 asistencí na vyrovnávací branku.

Markus Solbakken prošel všemi mládežnickými reprezentacemi Norska a v loňském roce se zúčastnil evropského šampionátu s norskou jednadvacítkou. V seniorské reprezentaci zatím odehrál pouze jeden zápas, kterou vede jeho otec Staale.

Solbakken je druhou zimní posilou Sparty. Na konci prosince přestoupil na Letnou albánský útočník Indrit Tuci z Lokomotivy Záhřeb. Sparta Praha je aktuálně lídrem české ligové tabulky a s těmito posilami doufá, že si udrží svou pozici a bude úspěšná i v dalších soutěžích.