Sparta zvítězila nad Puskásem na začátku soustředění, Plzeň porazila Ferencváros.

Sparta zvítězila nad Puskásem na začátku soustředění, Plzeň porazila Ferencváros.

Sparťané pokračují ve své úspěšné přípravě na jarní část sezony. Po vítězství 2:0 nad Kodaní si poradili i s týmem Puskás Akadémia. Západočeši zase zvítězili nad Ferencvárosem Budapešť.

Sparta Praha se utkala s maďarským týmem Puskás Akadémia a zvítězila 2:0. Otevřít skóre mohl už ve 27. minutě Komáromi, ale jeho střela skončila na břevně. Na druhé straně zamířil Birmančevič do tyče, ale ve 31. minutě už poslal Spartu do vedení Ryneš. Ještě před pauzou Komáromi znovu trefil brankovou konstrukci. Letenští přidali pojistku krátce po změně stran, kdy se Ryneš prosadil další tvrdou ranou.

Viktoria Plzeň se utkala s maďarským týmem Ferencváros Budapešť a zvítězila 3:1. Plzeň prohrávala od sedmé minuty po vlastním gólu Dweha, ale na první obdrženou branku v zimní přípravě odpověděli po změně stran. V 72. minutě vyrovnal Chorý, který letos za Viktorii nastoupil poprvé. Poté otočil výsledek druhou brankou Šulc a v poslední minutě stanovil konečný výsledek Kalvach po Chorého přihrávce.

Sparta Praha ještě v pondělí narazí na obhájce norského titulu Bodø/Glimt a švédského mistra Malmö. Plzeň na soustředění ještě čekají zápasy s ukrajinským týmem Krivoj Roh a dánským Aarhusem.

Sestava Sparty proti Puskás Akadémii v prvním poločase: Vindahl – Ševínský, Krejčí, Vydra – Preciado, Sadílek, Solbakken, Ryneš – Ševčík, Kuchta, Birmančevič. Ve druhém poločase: Vindahl – Sørensen, Panák, Vitík – Wiesner, Kairinen, Laci, Ryneš (59. Mokrovics) – Ševčík (59. Zelený), Tuci, Birmančevič (59. Karabec). Trenér: Priske.

Sestava Plzně proti Ferencvárosu Budapešť v prvním poločase: Jedlička – Dweh, Hejda, Jemelka – Kopic, Červ, Traoré, Havel – Šulc – Vydra, Kliment. Ve druhém poločase: Jedlička – Řezník, Hranáč, Paluska – Kopic, Kalvach, Valenta, Cadu – Šulc – Chorý, Mosquera. Trenér: Koubek.