Sparta zvítězila v Pardubicích díky dvěma gólům Krejčího a dvakrát jí pomohl VAR.

Sparta zvítězila v Pardubicích díky dvěma gólům Krejčího a dvakrát jí pomohl VAR.

V neděli 31. října se odehrálo utkání mezi fotbalovými týmy FK Pardubice a Sparta Praha. Bylo to první utkání, ve kterém se do branky Pardubic postavil dvacetiletý Kinský. Kvůli dohodě mezi kluby chyběli v sestavě Pardubic Východočeši Daňka a Kukučka, kteří hostují ze Sparty, přičemž Daňka měl stejně jako Kinský trest za čtyři žluté karty.

Sparta nastoupila s osmi změnami v základní sestavě ve srovnání se čtvrtfinálovým vítězstvím 1:0 nad Betisem Sevilla ve skupině Evropské ligy. Poprvé v této ligové sezóně nastoupil od začátku stoper Vydra.

Ve 2. minutě zablokoval domácí obránce Halinský střelu Peškovu z hranice vápna na roh.

V 7. minutě sparťanský záložník ranou z voleje těsně minul branku po odraženém míči od Pavelky.

O pět minut později pardubický středopolař Hlavatý, který si připsal 100. ligový start, nahrál z rohového kopu před šestnáctku Ichovi, jehož střelu odrazil tyč.

V 19. minutě udeřili sparťané. Kapitán Krejčí si naběhl do vápna na Karabčův centr a hlavou překonal Kinského.

Pardubičtí o sedm minut později srovnali. Po nákopu se míč dostal ke Zlatohlávkovi, který povedenou ranou z hranice vápna nedal Vindahlovi šanci a radoval se z třetího gólu v ligovém ročníku.

Ve 37. minutě Zlatohlávek vystřelil z otočky, dánský brankář však tentokrát jeho zakončení zastavil.

Do druhého poločasu dánský trenér Sparty Priske nasadil Haraslína s Kuchtou. Hosté výrazně přidali na tempu a ihned po změně stran mohli skórovat, Vitíkovu střelu však zblokoval stoper Ortiz.

V 52. minutě Pavelka nedovoleně zastavil Solila a sudí Dalibor Černý nařídil penaltu. Hlavatý se už chystal k exekuci pokutového kopu, do hry se však vložil videorozhodčí Petřík, podle nějž se zákrok odehrál ještě před vápnem. Pardubičtí tak měli k dispozici jen přímý kop, z něhož Hlavatý neobstál sparťanskou zeď.

Poté opět převzali iniciativu úřadující mistři. Kuchtova střela Kinského vyrazil, Haraslín zase vypálil těsně vedle.

V 65. minutě si Pražané vzali zpět vedení. Haraslín odcentroval a Krejčí na zadní tyči dopravil míč do sítě.

Pojistit náskok mohl po další Haraslínově nahrávce jiný příchozí hráč z lavičky Birmančevič, zakončení mu však nesedlo a Kinský si s jeho střelou bez problémů poradil.

Poté se Spartě naskytl rychlý bre